5 redenen waarom jij deze zomer animatiewerk moet doen

5 redenen waarom jij deze zomer animatiewerk moet doen

Ik kan honderd redenen verzinnen om animatiewerk te doen, maar in deze blog heb ik mijn 5 belangrijkste redenen op een rijtje gezet. Mijn eerste zomer werkte ik in 2016 toen ik net 18 was op een prachtige camping in Zuid-Frankrijk, een jaar later stond ik daar nog een keer en in 2019 werkte ik voor 9(!) weken op mijn laatste camping. Als je nu denkt ‘ja doei, ik wil niet naar Frankrijk’. Geloof me, dit geldt ook wanneer je aan de slag gaat in Nederland.

Ik heb zoveel geleerd, zoveel mensen leren kennen en ik wilde echt nooit meer naar huis. Mijn tweede zomer op diezelfde camping als in 2016 was het zelfs zo erg dat hoe verder ik onderweg terug was naar Nederland, hoe meer heimwee ik kreeg naar de camping. Ik maak geen grap, het was echt waar.

1. Je leert nieuwe kwaliteiten van jezelf kennen

Ja, ik wist dat ik kon knutselen en ja, ik wist dat ik goed was met kinderen. Ik solliciteerde bij TeamAnimation, omdat ik wist dat dat de dingen zijn die ik het liefste deed. Mijn zomers op de camping kwam ik er ook achter dat ik vet goed kan schminken, het fantastisch vind om op een podium te staan (terwijl ik op school niet eens een presentatie wilde geven) en ik ben inmiddels wereldrecordhouder kleurplaten tekenen (de printer had het begeven #sadlife).

2. Je maakt vrienden voor het leven

Mijn allereerste zomer had ik heimwee voor het leven, ja ook dat hoort erbij. Door er met je collega’s over te praten komt uiteindelijk alles goed. Ik sliep in een tent met een vrouwelijke collega en je raadt het al: zij is tot de dag van vandaag mijn allerbeste vriendin. Je collega’s zijn je familie, je deelt alles met ze en zij snappen precies hoe het is om entertainer te zijn. Dat is echt fantastisch en maakt je vakantiebaan nog leuker.

3. Je verzamelt herinneringen die je nooit meer vergeet

Het leven op een camping of vakantiepark is zo anders dan je gewone leven met school en werk. Je leeft in een geweldige bubbel met je collega’s en gasten. Er gebeuren de gekste dingen van vette waterspellen tot aan griezelige spooktochten. Die herinneringen zijn altijd een gevalletje ‘je had er bij moeten zijn’ en dat zijn de allerbeste.

4. Je staat zelfverzekerder in je schoenen

Je kan de hele wereld aan nadat je een zomer hebt gewerkt als entertainer. Je moet van alles regelen, je leert dat improviseren vet belangrijk is en dat je altijd een antwoord moet hebben. Als entertainer gaat er een knop om en sta je 24/7 aan en dat is top! Niets is te gek en je wordt zelfverzekerder dan ooit. Kinderen zijn dol op je en ouders praten maar al te graag even met je. Jij bent de held van de camping!

5. Je leert creatief denken

Ik zei bij punt 4 al dat improviseren vet belangrijk is en daar kom je achter als je aan de slag gaat als entertainer. Je activiteit, show of sportdag gaat soms niet helemaal zoals jij wilt, maar dat hoeft niemand te weten. Door creatief om te gaan met situaties die jij niet verwachtte, zoals waterpolodoelen die niet blijven drijven, decordoeken die zijn verdwenen of showdansen die toch te moeilijk zijn voor kinderen, knal jij toch het dak van de camping.

Ik kan echt nog veel meer redenen verzinnen om aan de slag te gaan als entertainer, maar het allerbeste is het als je het zelf beleeft. Iedereen maakt zijn of haar eigen herinneringen en ik kan niet wachten om jouw sterke verhalen te horen. Heb jij nu ook mega veel zin gekregen in zo’n zomer in de zon? Meld je dan aan!

Over de blogger
Joëlle Coelingh
Joëlle Coelingh

alle blogs van Joëlle