8 redenen waarom iedereen animatiewerk zou moeten doen

8 redenen waarom iedereen animatiewerk zou moeten doen

1. Het is de leukste vakantiebaan die er is

Okay, op dolfijnentrainer na dan. Maar werken in een animatieteam is écht onwijs leuk. Als entertainer vermaak je gasten tijdens hun vakantie op vakantieparken. Een animatieteam zorgt voor een heleboel sfeer en gezelligheid. Je voert een animatieprogramma uit en organiseert fantastische activiteiten waar de gasten graag aan meedoen. Een leukere en afwisselendere vakantiebaan bestaat niet!

2. Je leert nieuwe mensen kennen

Al tijdens de training van Animatiewerk ontstaan er nieuwe vriendschappen. Maar ook op de camping leer je onwijs veel nieuwe mensen kennen. Vrienden die vaak nog lang blijven! En als je werkperiode erop zit, staan er meestal wel een paar kinderen te snikken bij je afscheid…

3. Het staat goed op je cv

Vooral als je een opleiding volgt in de sport of het onderwijs, is animatiewerk een goede aanvulling op je CV. De werkervaring die je opdoet tijdens het werken in een animatieteam is heel relevant voor nieuwe werkgevers! Een fantastische tijd én werken aan je CV dus!

4. Je weet hoe het is om op jezelf te wonen

Tijdens je werk als entertainer woon je op het vakantiepark waar je werkt. Even helemaal weg van paps en mams dus, en voor jezelf zorgen. Geen vader of moeder die voor je kookt. Samen met je collega’s zet jij straks de meest creatieve gerechten op tafel. Of je haalt een frietje bij de snackbar…

5. Van kinderen word je gewoon heel blij

Het animatieteam is erg populair bij vakantiegangers. En dat is te merken! Als entertainer wordt je dagelijks overladen met cadeautjes. Van mooie tekeningen tot heerlijke chocolade. Als je ziet hoe enthousiast kinderen worden van jouw aanwezigheid, wil je eigenlijk nooit meer naar huis!

6. Mensen vinden je gekke gedrag leuk

In een animatieteam mag je je een beetje gek gedragen. Dat hoort erbij. Fijn dus, want als jij hyper enthousiast staat te dansen, vinden gasten dat alleen maar leuk. Dus trek je dansmoves uit de kast, zet je theatergezicht op en go!

7. Je verdient geld met je hobby

Werken in een animatieteam is niet alleen leuk, je verdient er ook nog eens geld mee! Bij Animatiewerk.nl bijvoorbeeld, verdien je € 170,- per week. Lekker dus!

8. Je houdt mooie herinneringen over voor later

Dat ene lieve cadeautje van één van de kids, die moeder die je komt bedanken omdat je het zo fantastisch deed, die vreselijk enge spooktocht, stappen met collega’s, een geslaagde musical, een dikke zeepbaan. Zomaar even een paar voorbeelden van de prachtige herinneringen die je overhoud aan het werk in een animatieteam!

Over de blogger

alle blogs van