De TOP MeetUps voor animatiewerk in 2024 zijn alweer in volle gang! Solliciteer snel of doe de test om erachter te komen of animatiewerk écht iets voor jou is. Solliciteer nu

De 10 makkelijkste recepten voor op de camping!

De 10 makkelijkste recepten voor op de camping!

6 minuten
05-03-2021
TOP Animation

Als je straks op de camping aan de slag gaat, zul je waarschijnlijk ook zelf moeten koken. Soms kun je even een dagje hebben dat je niet weet wat je moet maken en dan kun je hier inspiratie opdoen! Tja, voor de een is koken en recepten vinden nou eenmaal meer weggelegd dan voor de ander… Maar no worries, deze recepten kan iedereen op tafel zetten!

1. Hamburgers met ….

Een all-time favorite! Uiteraard kun je een broodje hamburger maken, met ui, sla, tomaat, augurk en kaas. Maar je kunt je burger ook combineren met aardappeltjes, salade of andere groenten. Een kipburger of vegaburger is natuurlijk ook een goede optie! Doe vooral wat jij lekker vindt.

2. Pasta pesto

Ja dit is misschien wel een van de populairste studentenmaaltijden en ook zeer geschikt voor op de camping. Het enige wat je eigenlijk nodig hebt is pasta en natuurlijk de pesto! Uiteraard kun je hem lekkerder en uitgebreider maken door er van alles aan toe te voegen, zoals kip, rucola, (Parmezaanse) kaas, pijnboompitjes, tomaatjes, courgette of spinazie. Nog een handige tip: als je wat overhoudt, is het de volgende dag heerlijk als lunch!

3. Mexicaans borrel diner

Bij de naam zou je misschien niet gelijk denken dat dit heel simpel is, maar dat is het zeker wel! Heel lekker voor de afwisseling. Wat je doet is je maakt in één pan (scheelt ook afwas :)) een Mexicaanse dip. Hier kun je van alles in doen wat jij lekker vindt, zolang het maar goed te dippen valt! Hier een paar voorbeelden van lekkere ingrediënten: tomatenblokjes, ui, knoflook, paprika, maïs, kidneybonen, en kip of gehakt. Uiteraard kun je het nog lekkerder maken door na het bakken van de hiervoor genoemde ingrediënten zure room, ijsbergsla en cheddar toe te voegen. Zet de pan op tafel en verzamel al je collega’s om lekker met een zak tortillachips je pan leeg te dippen!

4. Shakshuka met spinazie (of iets anders natuurlijk, mag ook!)

Haha wat? Shak shu ka – ja dat. Dit is een gerecht waarin je kunt toevoegen wat jij lekker vindt. Het basisrecept is als volgt: bak een uitje en knoflook aan en voeg dan verse spinazie toe. Als het gebakken is voeg je passata toe, dit is een basis tomatensausje. Roer even lekker door elkaar en maak in het midden van je pan een rondje vrij. Hierin bak je een eitje. Als het eitje gebakken is strooi je feta (of geraspte kaas) over de pan heen en klaar is kees! Eventueel kun je een pitabroodje erbij eten. Leuk als je eens wat anders dan de standaardgerechten wilt maken, maar zeker niet moeilijker dan de standaardrecepten! En mocht je niet zo van spinazie houden, kun je ook andere groenten zoals paprika, courgette of aubergine gebruiken.

5. Maaltijdsalade

Vooral op de warme dagen kan dit een ideale uitkomst zijn voor zowel je lunch als je avondeten. Bij een maaltijdsalade kun je natuurlijk oneindig variëren met wat je erin stopt. Een aantal lekkere ingrediënten zijn bijvoorbeeld kip, zalm, tonijn, tomaatjes, komkommer, olijven, paprika, ui, mozzarella, feta, avocado, een gekookt eitje… Noem het maar op!

Tip: om ‘m extra vullend te maken kun je koude pasta aan je salade toevoegen. Zo weet je zeker dat je genoeg energie hebt om die avondshow te knallen!

6. Oosterse maaltijd

Hier valt natuurlijk heel veel onder. Kies eerst een basis waar je zin in hebt, zoals rijst, mie of noedels. Vervolgens kan je hier kip, varkensvlees of tofu aan toevoegen en natuurlijk een lekkere oosterse groentemix. Je kunt het daar al bij houden, maar je kunt er natuurlijk ook nog van alles aan toevoegen om het nóg lekkerder te maken met bijvoorbeeld een sausje (zoetzuur, ketjap of satésaus), gebakken uitjes, kroepoek, een gebakken eitje…

7. Aardappeltortilla met chorizo

Wederom, voor als je zin hebt in even wat anders! Je kunt de chorizo natuurlijk ook weglaten, of vervangen door bijvoorbeeld hamblokjes of paprika. Je bakt een uitje, knoflook en aardappelschijfjes in een koekenpan. Vervolgens voeg je je gekozen ingrediënt, in mijn geval de chorizo toe. Klop wat eieren los en giet dit in de pan. Strooi wat peper en zout over je tortilla, en wacht een paar minuten tot de onderkant gaar is. Draai de tortilla om tot ook de andere kant gaar is, en klaar is kees!

8. Pan pizza

Op de camping zul je niet altijd een oven hebben, maar daar hebben we een oplossing voor! Een pizza kun je namelijk ook in de pan bakken. Zet het vuur laag, en zet een deksel op de pan, viola! Als je wat meer tijd hebt is het zeker ook leuk om zelf eens aan de slag te gaan en je eigen pizza te maken, op internet zijn heel veel receptjes te vinden!

9. Wraps

Altijd makkelijk, altijd lekker! Je kunt het natuurlijk zo makkelijk maken als je zelf wilt. Voor de basis kun je roerbakgroenten en kip of gehakt bakken. Daarnaast kun je natuurlijk van alles op je wrappie smeren en strooien! Denk aan salsa, guacamole, crème fraîche, komkommer, sla, tomaat, ui, maïs, kidneybonen, geraspte kaas…

10. Easy groentesoep

Als lunch, als avondeten, als tussendoortje… soep is altijd goed! Zelf maken of uit een pak, het kan allebei, maar verse soep is natuurlijk het lekkerst! Het enige wat je ervoor nodig hebt is gehakt, wat kruiden, bouillonblokjes, soepgroenten en ui. Meng het gehakt met de kruiden (paprikapoeder, knoflookpoeder, peper en zout bijvoorbeeld) en draai hier kleine balletjes van. Snipper de ui en bak deze in een soeppan. Als de ui bruin kleurt, bak je de soepgroente voor een minuutje mee. Voeg water en bouillonblokjes toe, en breng aan de kook. Als het kookt, voeg je de gehaktballetjes toe en laat je de soep nog 10 minuutjes doorkoken. En viola, je eigen verse groentesoep!

Voor uitgebreide recepten kun je natuurlijk altijd even het internet raadplegen!

Eet smakelijk :)

Welkom bij de TOP Community!

  • Bij ons beleef je de zomer van je leven!
  • Theater is bij ons niet verplicht
  • Wij zijn 24/7 bereikbaar voor vragen en begeleiding terwijl je aan het werk bent
  • Je werkt samen met de leukste collega's
  • Je slaapplek is een huisje op de camping
  • Wij regelen alle administratie met de camping

Werken in Nederland?

Klik dan hier!

Werken in Frankijk?

Klik dan hier!

Ik wil herinneringen voor het leven gaan maken!

Twijfel je nog een beetje of animatiewerk wel voor jou is weggelegd? Geen zorgen, wij hebben een test gemaakt zodat jij erachter komt of dit werk iets voor jou is! Wie weet sta jij deze zomer gewoon te stralen op een vakantiepark in Nederland :)

Doe de match test!