De beste kooktips voor animatiewerkers

De beste kooktips voor animatiewerkers

Goed, laten we eerlijk zijn. Als je als entertainer in een animatieteam werkt, leef je vaak op cup-a-soup, friet, knakworsten en noodles. Omdat je zogenaamd geen tijd hebt om te koken, maar meer omdat je er geen zin in hebt. Maar die tijd is nu voorbij! Met deze coole kooktips eet jij snel, gevarieerd en gezond!

Onze favoriete kooktips

 1. Splash je spaghetti. Weet je nooit wanneer je spaghetti klaar is? Pak een sliert uit de pan met een vork en gooi hem tegen een betegelde muur. Wanneer de spaghetti blijft plakken, is het klaar.
 2. Kook je water in de waterkoker voordat je het in de pan doet. Dat halveert je wachttijd.
 3. Download de appie app van Albert Heijn. Hierin kun je gerechten selecteren die je kunt koken, gebaseerd op bereidingstijd. Er zijn honderden gerechten die je binnen 20 minuten op tafel zet.
 4. Snijd vlees en groenten in kleine stukjes. Hoe kleiner de stukjes, hoe sneller ze gaar zijn.
 5. Zorg dat je zo min mogelijk hoeft te snijden. Voorgesneden verse groenten of groenten uit de vriezer zijn ideaal!
 6. Doe 1x boodschappen voor een paar dagen. Scheelt je weer tijd om te bedenken wat je moet eten, want het ligt al in de koelkast!
 7. Eet standaard een salade, komkommer of snacktomaatjes bij je avondeten. Groente snacken tijdens het eten helpt ook om extra vitamines binnen te krijgen.
 8. Samen koken gaat veel sneller én het is natuurlijk een stuk gezelliger. Tijdens het koken kun je zelfs je meeleeftheater verhaal voorbereiden.
 9. Kook voor meerdere dagen. Maak extra pastasaus en doe de helft in een bakje in de koelkast voor morgen. Ook paella, nasi, bami e.d. zijn hiervoor geschikt!
 10. Zorg voor een gevulde fruitmand midden op tafel. Zo pak je eerder een stuk fruit dan snoep!
 11. Probeer eens een éénpansgerecht. Scheelt weer afwas!
 12. Daag elkaar uit. Bedenk leuke eetthema’s en verras je collega’s met een leuk diner in dit thema.

Eet smakelijk!

Over de blogger

alle blogs van