De leukste familie van Nederland

De leukste familie van Nederland

3 Minuten
23 Jul 2018

Of ik haar kan ophalen van station Assen. Ohja, en of ik haar dan ook misschien naar de camping kan brengen. Want ze reist nooit met het openbaar vervoer en weet “bij God niet welke halte ze moet hebben”.

De zomer is in volle gang. Ons seizoen. En dat betekent dat we in juli en augustus 178 extra kinderen hebben. Want zo voelt het, als één grote familie. Naast onze twee eigen boys krijgen we de zorg voor onze entertainers erbij. Een mooie taak, die we vol overgave en met liefde aanpakken.

Ik denk aan de lieve vaders en moeders die hun kroost de wijde wereld insturen om zelf hun centen te gaan verdienen. Net als mijn eigen ouders vroeger. Maar diezelfde vaders en moeders vinden het stiekem vaak niet zo’n geruststellende gedachte dat hun kleintjes nu op eigen benen staan. Drie weken lang op een vakantiepark in een pittoresk dorp in Drenthe. Zou ze het redden? Gaat ze geen domme dingen doen? Eet hij daar wel goed? Krijgt ze geen heimwee? Beste papa’s en mama’s, uit ervaring weet ik inmiddels dat over het algemeen:

  • Jullie kinderen een fantastische tijd hebben. Een vakantiebaan om nooit meer te vergeten.
  • Jullie kinderen doen soms weleens iets doms. Maar dat wordt ze vaak snel vergeven als het niet te gek gaat. En anders zijn onze begeleiders er om ze weer op de goede weg te helpen
  • Jullie kinderen eten best wel slecht. Denk aan opgewarmde noodles met knakworst als avondeten. Of een lunch met poffertjes uit de magnetron.
  • Heimwee? Daar is meestal geen tijd voor. Ze hebben het immers druk met het maken van geweldige herinneringen. Heimwee terug naar de camping is wel waarschijnlijk.

En zo gaan we langzaamaan richting september. Elke dag een nieuw avontuur met onze familie. We hebben geluk met onze begeleiders, zeg maar de wijze ooms en tantes van de familie. Die altijd raad weten en die bijna niks vreemd vinden. Inmiddels is ons team aardig wat gewend…

We worden gebeld door één van onze entertainers. Die staat op het verkeerde park (met dezelfde naam) in Zeeland. Hij had naar Ameland gemoeten. Telefonisch begeleid ik hem naar het juiste station, kijk hoe laat de boot gaat en geef hem het nummer van de taxicentrale op Ameland. Samen met zijn vader help ik hem weer op weg.

Op een ander park heeft één van de meiden het lastig omdat ze alleen werkt en ziek is. Kunnen we ons iets bij voorstellen, dus ik regel een vervanger en haar begeleider appt haar dat ze lekker naar huis kan om uit te zieken. Teamwork.

Onze zomer bestaat uit chaos, want 180 familieleden op één lijn houden is natuurlijk is best pittig. Van gemiste treinen tot hevige verliefdheid, van zomaar flauwvallen tot een haardos vol luizen. Inmiddels hebben we al veel voorbij zien komen. En wat onze entertainers ook overkomt of wat ze ook uitvreten… We helpen ze.

Dus. Ik haal haar op van het station en breng haar naar de camping. Ik wens haar veel plezier en geef haar in gedachten een aai over haar haar. Want het blijft toch je familie…

We wensen iedereen een hele fijne werkperiode!