De oma van het animatieteam

De oma van het animatieteam

4 Minuten
22 Sep 2021

Je vraagt je je nu vast meteen af: “Wat doet een oma in het animatieteam?” No stress! Want er is niks geks aan de hand! Dit verhaal gaat namelijk niet over een echte oma, maar over mijzelf! Ik ben namelijk omgedoopt tot ‘de oma van het animatieteam! Nu vraag je je vast af waarom, dus dat zal ik maar snel gaan uitleggen.

Jeugddroom

Altijd al droomde ik van het werken in een animatieteam op een camping. Als klein meisje was ik zelf ook altijd bij alle activiteiten en minidisco’s te vinden en deed ik enthousiast mee. Op de middelbare school was ik nog te jong om animatiewerk te gaan doen en na de middelbare school, was ik druk met mijn nieuwe leven als student. Ook had ik eigenlijk helemaal geen achtergrond of opleiding wat met kinderen te maken heeft. Daarom is het zoeken naar een zomerbaantje in een animatieteam er bij ingeschoten. Totdat…

Een vriendinnetje van mij ging voor TeamAnimation werken en was zo enthousiast over het werk, de entertainers en de gehele organisatie! Ze vertelde mij veel over haar ervaringen van de camping en daar werd ik zelf ook zo enthousiast van dat ik niet meer kon wachten tot ik ook kon solliciteren voor het nieuwe seizoen!

De stap zetten

In 2020 was het dan zover, ik solliciteerde bij TeamAnimation en mocht op de trainingsdag op Witterzomer komen. Dit waren toen helaas hele korte dagen in verband met de toenmalige situatie rondom corona.. Ik had het hele weekend wel willen blijven om meer te leren over animatiewerk! Al twee dagen na de training werd ik gebeld dat ik was aangenomen en ben ik mij meteen gaan voorbereiden op mijn eerste weken op de camping door alle campingdansjes te oefenen!

Mijn ervaringen

Tijdens mijn eerste weken kwam ik in een groot team terecht met een andere entertainer van TeamAnimation en verder entertainers van de camping zelf. Een best wel logisch ding om te bespreken als je elkaar net leert kennen is leeftijd. En al gauw was ik omgedoopt tot ‘de oma van de camping’! Tijdens mijn eerste zomer als entertainer was ik namelijk 23. De meeste entertainers beginnen met het werk als ze 17 à 18 jaar oud zijn, dus dat ik pas voor het eerst in een animatieteam werkte op mijn 23e vonden de meesten best wel gek! Maar al snel, was dit niet zo gek meer, aangezien ik energie heb voor 3! Ik kan eigenlijk niet zo goed dansen, maar ook zonder dansskills en met genoeg energie en enthousiasme kom je al een heel eind om de hele minidisco op zijn kop te zetten. Ook zie je mij vrolijk rondhuppelen en kletsen tijdens de knutsel, dit vind ik namelijk het allerleukste om te doen! Samen met de kleintjes lekker kleuren en kliederen, daar kan ik zo ontzettend zorgeloos van genieten!

2 zomers en 4 campings verder (inmiddels ben ik dus 24 jaar, en zelfs bijna 25 jaar..) ben ik nog altijd de oma van het animatieteam. Maar ik kan je vertellen dat wanneer je enthousiast, uitbundig en energiek bent het helemaal niet uitmaakt hoe oud je nou precies bent! Ik krijg vaak te horen dat ik een enorme stuiterbal ben en laat dat nou net goed van pas komen op de camping! Ook hebben de kinderen geen idee van hoe oud je werkelijk bent. Vraag maar eens aan een kind om te raden hoe oud je bent, grote kans dat ze gekke uiteenlopende leeftijden zoals 14 of 35 gokken.

Grijp die kans!

Animatiewerk is voor iedereen die spontaan, creatief, energiek en bovenal enthousiast is! Dus ben je al wat ouder (22-25 jaar), maar lijkt animatiewerk je wel ontzettend leuk? Ik zeg: gewoon doen! Je leert namelijk ontzettend veel van het werken als entertainer. Je leert creatief en ‘outside of the box’ denken, je leert om overzicht te houden en verschillende activiteiten te organiseren van een voetbaltoernooi tot een spelshow en je ontmoet natuurlijk heel veel leuke mensen en kinderen!

Dus, grijp die kans! Want je bent zo jong als je jezelf voelt toch?!

Vrolijke groetjes,

De oma van het animatieteam,
Lisa

Over de blogger
Lisa Braam
Lisa Braam

Hoi! Mijn naam is Lisa en na twee zomers geknald te hebben op verschillende campings door heel Nederland, ben ik vanaf september te vinden op het kantoor van TeamAnimation om mijn afstudeeronderzoek te doen. Ik ben nog lang niet klaar in dit wereldje!

alle blogs van Lisa
Vacature bij deze blog
Ga aan de slag als sfeermaker

Ga aan de slag als sfeermaker

Land
Nederland
Salaris
€170- €400
Periode
Zomer 2022