Disco met de mini's

Disco met de mini's

Minidisco, voor ieder kind een feest op vakantie! Lekker dansen op speciale muziek in een ‘echte’ disco. Klinkt natuurlijk fantastisch, maar hoe maak je het voor iedereen leuk? Lees meer over dit leuke onderdeel in een animatieprogramma…

Sfeer is belangrijk

Kinderen vinden de wereld van ‘echte’ disco’s interessant. Probeer daarom je minidisco zoveel mogelijk op een discotheek te laten lijken. Dus bijvoorbeeld discolampen en een rookmachine. Misschien is er zelfs een echte disco op het park aanwezig. Muziek lekker hard en dansen!

Samen dansen

Als jij als entertainer niet danst tijdens een minidisco, dansen de meeste kinderen ook niet. Wees daarom altijd enthousiast, welk liedje er ook volgt. Zorg ervoor dat je de dansjes goed kent, zodat de kinderen jou na kunnen doen. Je kunt ter voorbereiding de dansjes oefenen met het animatieteam. Zo kun je de kinderen begeleiden met de bewegingen van het liedje. Vaak zeggen de liedjes ook al welke bewegingen erbij horen.

Spelletje tussendoor

Tussen het dansen door kun je ook korte spelletjes doen, denk hierbij aan stoelendans, of ga in een kring staan en laat kinderen om en om een dansmove verzinnen die iedereen moet nadoen. Of leer kinderen een speciale dans zoals een linedance.

Onthoud dat minidisco een echt feest is voor de kinderen op een vakantiepark. Wees lekker fanatiek en je zult zien dat kinderen uit hun dak gaan. Veel dansplezier!