Dit zijn de leukste activiteiten op de camping

Dit zijn de leukste activiteiten op de camping

Tegenwoordig zijn er zo onwijs veel leuke en creatieve spellen die je met de gasten kunt spelen. Vroeger was het vaak een potje voetbal, volleybal, verstoppertje of tikkertje dat je deed, maar nu is dat heel anders! Je kunt het bijna zo gek niet bedenken of er is wel een spel van te maken. Vergeet niet dat ook de ‘oldskool’ spelletjes die ik net noemde nog heel leuk blijven om af en toe te spelen met de kinderen! Het is natuurlijk per doelgroep verschillend wat ze leuk vinden, dus zorg dat je hier altijd rekening mee houdt als je een spelactiviteit gaat organiseren. Ik heb een aantal van mijn favorieten even voor jullie op een rijtje gezet!

Voor de jonge kinderen:

Verkleed minidisco

Kinderen zijn dol op dansen en dan vooral op onze minidiscohits! Slinger een thema aan je disco zodat iedereen verkleed kan komen. Dit maak het nog leuker!
Thema’s? Denk aan: Disney, pyjama, tropisch, superhelden, cowboys & indianen en foute disco bijvoorbeeld.

Alle soorten speurtochten

Speurtochten doen het altijd goed! Kinderen zijn dol op het speuren en sporen via een creatieve route. Het is extra leuk als je ook de belevingswereld prikkelt en er een thema/verhaal aanhangt. De kinderen moeten bijvoorbeeld iets verzamelen of missies behalen tijdens de tocht. Om het nog groter en leuker te maken kun je vrijwilligers voor je tocht regelen en deze inzetten als posten!

Smulfeest met je favoriete meeleeftypetjes

Meeleeftheater is natuurlijk al een van de leukste activiteiten voor de kleine kinderen, maar ook met typetjes kun je heel veel andere leuke activiteiten organiseren! Een van mijn favorieten is het samen eten met de typetjes. Je kunt er bijvoorbeeld een verjaardagsfeest van maken, maar je kunt het ook wekelijks als smulfeest op je programma laten terugkomen. De kinderen betalen een klein bedrag voor een snack, friet en ranja en gaan dit gezamenlijk met de typetjes opeten. Natuurlijk wordt er ook gedanst en een spelletje gedaan. Tip: Gebruik geen bordjes, maar leg aluminiumfolie op de gehele tafel en eet smakelijk!

Voor de iets oudere kinderen:

Jachtseizoen

Dit spel is gebaseerd op het bekende item van Stuktv op YouTube. Dit is onder de jonge kinderen heel populair en zij kunnen er geen genoeg van krijgen. Een team gaat zich verstoppen en het andere team gaat zoeken. Om de tien minuten krijgt het zoekteam een hint of locatie doorgestuurd en binnen het halfuur moet het andere team gevonden zijn. Na een halfuur kun je wisselen en aan het einde check je wie het snelste team was. Met dit spel kun je heel makkelijk en creatief variëren met de regels en je eigen vette jachtseizoen neerzetten!

Levend Cluedo

Levend Cluedo is heel geschikt voor jonge kinderen, tieners en zeker ook ouders. Er komt voor het animatieteam wel wat voorbereiding bij kijken. Het is van belang dat je een kloppend en ietwat spannend verhaal hebt. Daarnaast is het leuk als je gebruik maakt van vrijwilligers die een rol willen spelen in het verhaal. De kinderen gaan in groepjes op zoek naar het moordwapen, de plaats, tijd en de moordenaar. De eerste die bij de politie het juiste antwoord inlevert wint!

Mario kart

Absoluut een van mijn favorieten! Wie wil nou niet racen in zijn eigen gemaakte raceauto op een eigen gemaakt parcours. Deze activiteit kun je het beste in tweeën splitsen en er twee verschillende activiteiten van maken. Activiteit een is het maken van je eigen auto met touw, verf en een grote lege bananendoos (check app). Activiteit twee is de daadwerkelijke race op je eigen gemaakte racebaan! Een racebaan maak je gemakkelijk met stoepkrijt. Om het nog echter te maken kun je ook obstakels zoals nepbananen en andere hindernissen plaatsen. Aan het einde kun je nog een echte prijsuitreiking doen en je middag is honderd procent geslaagd!

Tieners:

Tiktok marathon

TikTok is natuurlijk onder de jeugd super populair en hier kun je op een camping dan ook goed op inspelen. Een TikTok marathon is een soort van wedstrijd in TikToks maken. Stel een lijst op met verschillende TikToks en wie dit als beste en creatiefste doet wint. Ook bij dit spel kun je helemaal je eigen variant maken. Luister ook naar wat de tieners zelf graag willen!

The Ultimate Red Cup Games

Dit is een soort competitie met allemaal verschillende redcup games. Tieners vinden het onwijs leuk om tegen elkaar te strijden en dan vooral met dit soort ‘hippe’ spelletjes. Denk aan cup-pong (beerpong zonder bier) en wie kan het snelste een redcup flippen.

Tye Dye

Het bleken van t-shirts is op dit moment super populair onder de jeugd. Op internet zie je duizenden filmpjes met verschillende tutorials. Dit is natuurlijk een topactiviteit voor op je vakantiepark. Laat de tieners zelf een shirt meenemen die ze mogen bleken en lees je als animatieteam goed in! Je kunt er ook nog een mini fotoshoot aan vastplakken als alle shirts klaar zijn.

Dit waren dan een aantal van mijn favoriete activiteiten! Mocht je nou nog meer activiteiten willen checken? Ga naar onze app, want daar vind je nog veel meer toffe activiteiten!

Veel succes!


Liefs,
Frida

Over de blogger
Frida van Wigcheren
Frida van Wigcheren

Hoi allemaal! Mijn naam is Frida en ik werk al meer dan zeven jaar in deze fantastische branche! Wat ik allemaal doe? Ik zorg voor de planning en de animatieprogramma's, maar ben ook druk bezig onze training en trainers steeds beter te maken! Daarnaast vind ik het super leuk om grote en toffe activiteiten te bedenken en uit te werken. In de zomer race ik rond als regiomanager om bij jullie langs te gaan op onze vakantieparken in Nederland! Ik zie jullie daar he!?

alle blogs van Frida