Glittertattoos zetten

Glittertattoos zetten

2 Minuten
11 Dec 2017

Schminken is een superleuke activiteit om te organiseren voor kinderen. Omdat kinderen toch soms wat afwisseling willen, kun je naast gewoon schminken er ook eens voor kiezen om glittertattoos te zetten. Een glittertattoo sprankelt en kinderen vinden het fantastisch! De tattoo blijft 5 tot 6 dagen op de huid zitten en je kunt er gewoon mee douchen.

Materiaal voor glittertattoos

Om een glittertattoo te kunnen zetten heb je speciale materialen nodig. Vaak zijn deze materialen bij elkaar in een setje te koop zodat je direct aan de slag kunt. De materialen zijn getest en geschikt voor de meeste huidtypen. Hieronder de materialen die je in ieder geval nodig hebt:

  • Huidlijm speciaal voor glittertattoos
  • Penselen (1 kleine kwast, 1 waaier kwast)
  • Glitters
  • Sjablonen

Tattoo zetten

  1. Maak de huid goed schoon en droog. Zorg ervoor dat de huid niet vet is.
  2. Verwijder het witte gedeelte van de sticker/sjabloon en breng aan op de huid
  3. Goed aandrukken op de huid en verwijder dan het transparante deel van de sticker
  4. Breng de lijm dun aan en vul het gehele sjabloon met lijm
  5. Wacht totdat de lijm volledig transparant is en verwijder dan de sticker
  6. Strijk met een penseel nu de glitters over de belijmde plek. Overtollige glitters verwijder je met het waaierpenseeltje. Je kunt ook meerdere kleuren glitters door elkaar gebruiken.

Belangrijk om te weten

Als je de glittertattoo niet meer mooi vind, kun je hem verwijderen door een ruime hoeveelheid baby olie of crème op de tattoo te smeren. Laat het even intrekken en verwijder het vervolgens met een wattenschijfje. De tattoos mag je nooit rondom de ogen zetten, die huid is te gevoelig voor de materialen. Het zetten van een glittertattoo duurt even, dus bedenk goed of je zoveel tijd hebt voor de activiteit.

Materiaal kopen

De materialen om glittertattoos te zetten zijn redelijk prijzig in aanschaf. Eén tattoo kost in Nederland ongeveer EUR 1,00. Bedenk daarom goed wanneer je glittertattoos wilt gaan zetten. Moet je bijvoorbeeld 280 kinderen blij maken met een tattoo, dan weet je ongeveer hoeveel geld je kwijt bent. Toch zijn de tattoos altijd gegarandeerd succes. Kinderen staan binnen no-time in de rij voor een tattoo! Je kunt de materialen ook via de bekende Chinese webshops kopen, dat scheelt veel geld.

Over de blogger

alle blogs van