Hoe bereid jij je voor op een show?

Hoe bereid jij je voor op een show?

Het is zo ver, jij gaat een show uitvoeren! Hoe vet? Maar hoe bereid je je nou echt goed voor?

Don't fear! TeamAnimation is here met DE 3 tips en tricks voor een goed voorbereide show!

Tip nummero 1: Time = Key

Zorg dat je van tevoren begint met het leren van je tekst. En nee, met op tijd bedoel ik niet de avond van tevoren *kuch* Ik bedoel op tijd, op tijd. Dus vanaf het moment dat jij je script hebt gekregen;) Natuurlijk is het niet haalbaar om je tekst binnen een dag te leren. Probeer vanaf het eerste moment het eerste stukje van je tekst te leren. Probeer bij dag twee het eerste stukje met een klein stukje erbij, herhaal dit en tadaa jij bent een pro in je eigen lines!

Tip nummero 2: Time 2 Dance!

Net zoals het leren van je tekst is het op tijd (daar is hij weer) leren van je pasjes net zo belangrijk. Het zit hem in het oefenen, oefenen en? inderdaad oefenen! Ben je aan het oefenen? Film jezelf wanneer je danst. Dit kun je later terugkijken zodat je weet welke pasjes er goed gaan en welke pasjes je ietsypietsy meer mag oefenen. Succes gegarandeerd! Ben jij het nachtegaaltje van het team? Het opnemen van je zangkunsten werkt net zo effectief!

en last but not least:

Tip nummero 3: Gewoon genieten!

Wanneer je je tekst hebt geleerd en je pasjes hebt geoefend, is het vooral tijd om energie te steken in.... genieten! Wanneer je op tijd begint met het oefenen van je tekst en pasjes ben jij zelfverzekerder dan ooit van je zaak. Jij hebt namelijk zo veel geoefend dat je er zelfs over zou kunnen dromen!

Maar hoe zit het met de zenuwen? Zenuwen zijn heel normaal en vaak juist heel goed tijdens een show. Vergeet niet dat, wat je ook doet, niemand in het publiek weet hoe die ene zin eigenlijk hoort te zijn of hoe dat ene pasje nou echt gaat;)

Zo, nu ben jij klaar voor een spetterende show. Natuurlijk zijn video's en foto's altijd welkom!