Hoe word je de allerbeste in schminken?

Hoe word je de allerbeste in schminken?

Als er iets is wat kinderen fantastisch vinden dan is dat wel schminken! Zodra je schminken op je planning zet, weet je dat het die dag storm loopt bij de kidsclub. Kinderen willen veranderen in de gekste dingen, zo heb ik kinderen in mijn werkperiodes omgetoverd tot draken, dino’s, dolfijnen, vlinders, prinsessen, flamingo’s, batman, spongebob… Moet ik doorgaan? Kinderen hebben de grootste fantasie en dat is megaleuk!

Iedereen kan schminken

Ik hou ervan om kinderen om te toveren tot hun grootste voorbeeld. Mijn voordeel is dat ik altijd al veel tekende en of dat nu op papier is of op het gezicht van een ander, dat maakt voor mij weinig verschil ;)

Mocht jij het toch lastig vinden om te schminken of heb jij iets minder inspiratie? Dan heb ik een paar tips die het makkelijker maken.

Mijn top 5 schminktips

  1. Verzamel alle spullen die je nodig hebt. Niets is onhandiger dan halverwege het schminken er achter komen dat je niet alle spullen hebt. Check in de miniclub of alles er is, het liefst een dag of 2 van te voren. Als je dan geen spullen hebt, kun je nog snel even naar de winkel hollen.
  2. Als je dan toch de spullen bij elkaar aan het zoeken bent: oefen op je collega’s! Je wilt de tofste creaties bij kinderen schminken. Begin klein en breidt vanuit daar uit.
  3. Ben je bang dat je het niet zo goed kan? Schminkspullen komen vaak met voorbeelden die stapsgewijs uitleggen wat je moet doen en Google is ook altijd je beste vriend voor voorbeelden. Mocht een kind toch iets kiezen wat jou te moeilijk lijkt, dan maak je het tot zo ver jij kan. Add a little sparkle en iedereen is er weg van!
  4. Houd je werkplek tijdens het schminken netjes! Je moet je schmink delen met je collega’s, dus zorg ervoor dat de kleuren dezelfde kleuren blijven. Je wilt niet de groen pakken die eigenlijk geel is onder dat laagje smeer ;). Je hebt nooit genoeg sponsjes, kwasten, vochtige doekjes en bekertjes met water!
  5. Maak een duidelijke wachtrij. Als je schminken lastig vindt en het lukt je helemaal niet met 30 meekijkende kinderen, dan zorg je ervoor dat de kinderen voor jou in de rij gaan staan (en dus niet achter je). Zo zie je wat ze doen en heb je goed overzicht.

Dit zijn de tips die mijn schminkactiviteit altijd tot een MEGA succes maakten. Ook had ik aan de andere kant van de kidsclub (ver weg van de schmink!) kleurplaten en stiften klaarliggen voor de kinderen die moesten wachten.

Lekker de muziek aan, fantaseren met kinderen over de gekste dieren en samen tot de leukste creaties komen. Als je dan de rest van de dag allemaal blij geschminkte kinderen tegenkomt kan je dag niet meer stuk: ‘Hey dit heb jij gemaakt, ik voel me echt heel cool!’

Over de blogger

alle blogs van