Hoe word je een fitgirl tijdens animatiewerk?

Hoe word je een fitgirl tijdens animatiewerk?

Fit blijven tijdens animatiewerk? Voor mij was dat van tevoren echt een dingetje. Ik was in het vorige seizoen druk bezig met mijn voeding. Ik vind het belangrijk om gezond te eten en om die gewoonten te combineren met animatiewerk, was in het begin lastiger dan gedacht. Toch hebben we met ons team aardig gezond kunnen eten en kwamen we verder dan macaroni of nasi uit blik. In dit blog vertel ik je hoe ik mijn weg hierin gevonden heb en geef ik antwoord op de vraag: “Hoe word je een fitgirl tijdens animatiewerk?”

Boodschappen halen en koken met het team

Afgelopen zomer werkte ik in een team van zeven. We hadden de mogelijkheid om mee te eten op het park. Super fijn, maar niet altijd even gezond. Onze oplossing? Boodschappen online bestellen en laten bezorgen bij de receptie! Voor ons een uitkomst, want we woonden samen met de medewerkers van de receptie. Als je met tien mensen in één huis woont is je koelkast sneller leeg en was het brood na het ontbijt vaak al op. Als we iets tekort kwamen fietsten we naar de supermarkt om de hoek en haalden we daar wat kleine dingen bij. We maakten samen een menu voor wat we die week aten en hingen het menu dan op de deur. Zo wist iedereen wanneer we wat gingen eten. Op zaterdag of zondag aten we vaak in het restaurant omdat we toch wel zin hadden in patat na een hele week gezond eten. Jezelf eens per week belonen mag daarnaast ook echt wel, toch?

Zelfgemaakte lasagne of verse soep

Een absolute aanrader? Dat zijn verspakketten. Deze kun je tegenwoordig bij bijna elke supermarkt kopen. Alles wat je nodig hebt zit erin en het kost vaak weinig tijd om te bereiden. Wij kwamen er alleen achter dat we geen staafmixer in huis hadden toen onze soep al bijna klaar was. Foutje! Snel even naar het restaurant toe en vragen of we er één lenen konden. Gelukkig kon dat en stond onze verse soep daarna al snel op tafel. Een goede tip is om van tevoren al eten te bereiden. Zo voorkom je dat je op het laatste moment geen tijd hebt om te koken, en naar een ongezonde hap grijpt. Zo maakten wij regelmatig lasagne met groenten, die we na de miniclub al klaarmaakten. ‘s Middags ging hij zo hup in één keer de oven in en we hadden weinig afwas! Ook een tosti ijzer kon bij ons afgelopen zomer niet ontbreken.

Sporten? Ik doe animatiewerk!

Het grootste voordeel is dat je tijdens animatiewerk meer dan genoeg beweegt. Eet je gezond? Dan word je dus al snel een fitgirl tijdens animatiewerk. We dansten wat af tijdens de minidisco en tijdens de droppingen legden we heel wat kilometers te voet af. Tijdens voetbal konden we onze energie kwijt en er werd genoeg gezwommen na werk tijd. Tijdens vrije dagen maakte we het huis schoon wat op zichzelf al een flinke workout was. Kortom, animatiewerk is dé manier om fit te worden tijdens de zomer. Maar vergeet ook niet om tussendoor heel veel te genieten!