Kledingtips voor meeleeftheater

Kledingtips voor meeleeftheater

Op vakantieparken staat vaak meeleeftheater in het animatieprogramma. Meeleeftheater is een fantastische activiteit die je als entertainer zo gek kunt maken als je zelf wilt. Maar welke kleding past bij jouw typetje? En wat kan wel en wat kan niet als meeleefkleding? Hieronder vind je een paar handige tips over kleding voor meeleeftheater!

Hoe heet je typetje?

Stel: je typetje heet Roze Rosa, dan draag je natuurlijk roze kleding. Heet je typetje tijdens het meeleeftheater Pieter Pijltjesschieter? Dan draag je bijvoorbeeld een pijl en boog bij je. Het typetje Mieke Muts heeft een muts op en Jip Stip draagt kleding met stippen. Je snap het al… draag kleding die past bij de naam van je typetje. Zoek je nog een leuke naam voor je typetje? Check dan hier de 100 leukste namen!

Wat heb jij nou aan?

Meeleeftheater kleding moet ten eerste niet standaard zijn en ten tweede lekker opvallend! Zorg voor kleurige en gekke kleding. Gekleurde kleding spreekt aan tijdens het meeleeftheater omdat je daarmee kinderen laat zien dat je net zo bent als zij. Kinderen zijn namelijk gek op kleur, glitters, touwtjes, petjes, slierten, tassen en allerlei frutsels. Gekke toevoegingen (bretels, sproeten, rugtas, sloffen etc.) spreken daarnaast ook altijd erg aan. Met die toevoegingen kun je jezelf ook onderscheidend maken.

Draag sowieso kleding die je normaal niet zou dragen. Daarmee kom je makkelijker in je rol omdat je op dat moment ook iemand anders bént. Een gek petje met vleugels, knalgele tuinbroek, veel te grote bril, pimpelpaarse pruik, alles kan wanneer je meeleeftheater gaat spelen!
Echt alles? Nee… Niet écht alles…

Niet alle kleding is geschikt voor meeleeftheater

Let bij de keuze van je kleding op de volgende dingen:
– Zit het lekker (ruim)?
– Is het niet te sexy of aanstootgevend? (geen korte rokjes, hotpants, hakken etc.)
– Is het geschikt voor warm en koud weer? (bijv. toevoegen t-shirt mogelijk)
– Draag altijd iets op je hoofd maar houd je gezicht vrij
– Zorg dat je er niet ‘eng’ uitziet, dat schrikt af

Elke keer hetzelfde!

Draag bij elk meeleeftheater verhaal precies dezelfde kleding, zo ben je altijd herkenbaar en wordt je het typetje van het vakantiepark. Kinderen letten ook erg goed op de kleding (uit bewondering) en ze zien bijvoorbeeld direct dat je sportschoenen draagt in plaats van je super-Jan-schoenen. Zorg er ook voor dat je je snel kunt omkleden, als je na het theater snel door moet naar een andere activiteit.

Handige tips voor meeleefkleding

– Zorg dat je theaterkleding niet als standaard pak te koop is in de winkel
– Merkjes van kleding kun je verbergen met losse gekleurde lapjes stof
– Met oude stukken stof kun je iets leuk creëren, zo ben je zeker uniek!
– Houd je kleding bij elkaar in een aparte tas, zo raak je het niet kwijt en heb je alles bij elkaar