Leukste tips en tricks voor vermaak met je collega's na werk

Leukste tips en tricks voor vermaak met je collega's na werk

Als je na een supergezellige lange dag eventjes kan neerploffen is dat natuurlijk heerlijk! Sommige dagen doe je liever even niks in je avonden en ben je tevreden met chillen in je accommodatie. Andere avonden heb je misschien juist wel energie om nog wat leuks te gaan doen met collega’s, maar ja, wat dan? Uit eigen ervaring heb ik in dit blog 5 leuke avondactiviteiten voor jou zodat je je dag ontspannen kunt afsluiten, mét of zonder collega’s.

1. Maak een avondwandeling

We doen niet anders anno coronatijd en daar is een reden voor. Thuis heb je ieder boompje inmiddels wel gezien, maar op je aanstaande nieuwe werkplek leer je allemaal nieuwe plekjes kennen. Hierna ben je echt 10 keer meer ontspannen en voor je het weet ken je alle shortcuts naar de leukste plekjes. Even lekker uitwaaien, de dag doorspreken en elkaar natuurlijk beter leren kennen! Eventueel kun je een drankje en hapje meenemen om even ergens te gaan zitten, of een muziekje aanzetten onderweg. PICKNICK? Yes, goals!

2. Mocktail avondje

Hier kun je natuurlijk ook een cocktailavondje van maken, als je maar weer fris en fruitig in de kidsclub staat morgen! ;) Een avondje lekker met z'n allen samen drankjes maken is gezellig en ontspannend. Leer elkaar beter kennen door iedereen z'n favo drankje te laten maken en chillen maar! Als je op een camping of park staat waar veel verschillende talen gesproken worden, gaat dit ontspannen met een drankje vaak gemakkelijker. Met handen en voeten kom je ver en de volgende dag heb je meer en gemakkelijker iets om over te kletsen.

3. Tapasavond

Wat met drankjes kan, kan natuurlijk ook met hapjes! Maak allemaal andere hapjes en houd een tapasavondje, of maak een 2/3/4/5 gangendiner door allemaal een andere gang op te dienen. Misschien kun je nog wat inspiratie opdoen van de kookkunsten van je collega’s ;) Eet smakelijk!

4. Filmavond

Dit is natuurlijk altijd heel ontspannend en een goed idee! Kies een thema aan films of kijk ieders favofilm. Bak wat popcorn erbij en je bent ready om te chillen! Om het wat interactiever te maken kun je natuurlijk ook afspreken om bijvoorbeeld iedereens favoriete film te kijken, en er dan aan het eind van alle bekeken films een quiz van samen te stellen. Heeft iemand nog een oude beamer staan? Of het scherm dat je normaal tijdens de kidsclub gebruikt? Maak er een echte buitenbios van.

5. Spelletjesavond

Dis is sowieso mijn favoriet! Ik ben echt een spelletjesfan en ben altijd wel in voor een potje kaarten, 30 seconds of keer op keer. Met kaarten kun je natuurlijk heel veel (denk aan Zweeds pesten, jokeren of toepen) maar ook met dobbelstenen kun je aardig wat spelletjes doen. Zelf neem ik vaak ook spellen mee naar de camping, dus misschien heb jij zelf of een collega ook wel een tof spel mee dat jullie kunnen doen! Uiteraard kun je ook, als je wat meer tijd hebt, zelf een spel maken. Hier heb je dan nog de gehele periode plezier van! Als jullie voor die laatste optie gaan, laat je ons dan even weten wat voor tofs jullie hebben gemaakt?? En niet vergeten… meedoen is belangrijker dan winnen ;)