Met deze tips bezorg jij je familie een kerstvakantie vol entertainment

Met deze tips bezorg jij je familie een kerstvakantie vol entertainment

La la la langleve lockdown 2.0. Vet stom… Ja, we know! Daarom een bak vol leuke tips om er tijdens de kerstvakantie nog steeds een feestje van te kunnen maken. Via de Instagram en Facebook van TeamAnimation zijn al een boel tips gedeeld om er een gezellige decembermaand van te maken.


Met chocomel op de bank de leukste kerstfilms kijken zoals ‘Operation Christmas Drop’, ‘Dash & Lily’, ‘Home for Christmas’. Titels die je vader of je vriend waarschijnlijk ook stiekem best wel leuk vindt omdat het glazuur in eerste instantie niet direct van je tanden springt. Komt in het plot allemaal goed hoor, no worries. Nothing beats a good old Christmas movie.

Kerstafette!

Misschien heb je Netflix al uitgespeeld of ben je na dagen thuis zitten ook wel toe aan iets actievers, dan is de ‘Kerstafette’ iets voor jou! Tover je huis om in een estafetterace, bedenk een startpunt in je huis (boven bijvoorbeeld, maar denk wel aan je jongere broertje of zusje van 2 die van de trap kan rollen), kruip door bunkers van kussens, spring over kerstbaldozen en voor een extra toevoeging verstop kleine cadeautjes. Verdeel je huisgenoten in twee teams (2x2 meer dan goed, dan ren je toch allemaal 3 keer die trap op en af?) Maak er een feestje van, het kan niet gek genoeg!

Online games


Bordspelletjes zijn iedereen's guilty pleasure en zeker tijdens de kerstvakantie spelen wij ze thuis totdat ze uit elkaar vallen. Nu we niet meer dan 2 gasten (en met Kerst 3) mogen ontvangen zijn online games dé uitkomst. Van Online Monopoly tot aan online mysteries oplossen. Of van Uno tot aan ganzenborden, alles is online! Gelukkig maar. Via deze website kom je alle gouwe ouwe tegen in een modern en online jasje, inloggen, uitnodigen en spelen maar!

Recepten

Maar waar draait de kerst(vakantie) nog meer om, behalve spelletjes spelen en samen zijn? Juist! Lekker eten. Bij TeamAnimation is het altijd TVT, Tijd voor Taart, dus kunnen de beste toetjestips echt niet ontbreken.

Een van mijn favorieten is Tiramisu. Super Easy en iedereen houdt ervan. Zeg nou eerlijk, alleen al bij het idee van lange vingers, mascarpone, slagroom en een vleugje koffie begin je toch te watertanden? Met of zonder likeur, wat jij wil! Mijn guide in life is de Allerhande van de Albert Heijn, bij iedere fruitsoort, groente of pasta weten zij een recept. Dus ook bij Tiramisu! Van supermakkelijk of supermoeilijk: zoek op ‘Supermakkelijke Tiramisu’ is mijn tip!

Houd jij iets minder van al die zoetigheid of ga je liever voor een echte uitdaging? Een echt kerstrecept is risotto met stoofvlees. Heerlijk smeuïge risottorijst met echt winters vlees waar jij je ziel en zaligheid in hebt gestopt. Met een beetje van de Allerhande en een beetje van jezelf zet jij een echt feestmaal op tafel, ook als je met z’n 2en bent of met z'n 4en, eten is altijd een goed idee!

Hopelijk maken deze tips je kerstvakantie extra leuk, geniet van elkaar en neem je rust. Op naar 2021, dan gaan we weer knallen! Nieuwsgierig naar nog meer tips? Check onze Instagram of Facebook, of download de app met een bodemloze database aan toffe activiteiten!