Mijn animatiewerkavontuur

Mijn animatiewerkavontuur

Hi, mijn naam is Juliya en ik heb tijdens het voorseizoen gewerkt in Nederland. Op de dag van aankomst waren er nog niet zoveel mensen op de camping, maar de volgende dag zou de camping volstromen. Mijn collega van TeamAnimation, Delano, was al op de camping en daar was ik heel blij mee. Ik kende Delano al van de vorige camping waar we gewerkt hebben samen en toen hebben we echt heel veel fun gehad.

Als eerste heeft Delano mij een rondleiding gegeven over de hele camping. Wat was het toch leuk, hij kent echt iedereen daar en ik nu dus ook. Mensen op de camping waren heel vriendelijk en grappig. Ik had ook mijn tweede collega ontmoet, Bente. Zij is een vaste medewerker bij Rammelbeek en animatiewerk is niet het enige werk dat ze bij deze camping doet. Bente wisselde verschillende taken af en Delano en ik deden de animatie vooral met z'n tweeën.

Let's go!

De volgende dag begon het dus echt. De hele dag door kwamen er mensen naar de camping en het werd steeds voller en voller. Met elke activiteit kwamen er steeds meer kinderen en het werd steeds leuker!

We hadden onze planning gekregen van de animatieleiders en die hielden we aan. Aan het begin van de dag is het altijd tijd voor knutselen, daarna heb je pauze en tijd om je middagactiviteiten voor te bereiden. Meestal in de middag zijn er spelletjes en wedstrijden voor de kinderen. De avonden vond ik vaak het leukst, want dan zijn de shows en de minidisco!

Een typetje bedenken

Als je werkt in Nederland is het belangrijk dat je een typetje hebt, zodat je tijdens activiteiten verkleed kan als je typetje of meeleeftheater kan spelen, daarom moest ik heel snel een typetje bedenken. Ik ga deze zomer naar Frankrijk en daarvoor hoef ik geen typetje te bedenken. Ik had aangegeven dat ik het voorseizoen wel in Nederland wilde werken, dus ontstond Nina Ballerina!

Een typetje bedenken was wel iets lastiger dan ik had gedacht. Ik wilde iets bijzonders en bij mij passends. Er waren 4 dingen die erg bij mij passen:

- Ik hou van eten (echt heel erg).

- Ik ben heel druk.

- Ik ben een danser.

- Ik hou van kleuren en glitters.

Na een lange brainstormsessie en hulp van Delano kwam ik tot Nina Ballerina. Een druk meisje dat veel kleren draagt met glitters en zij is natuurlijk een danser met een mooie tutu.

Eerste keer meeleeftheater

Ik was heel zenuwachtig om Nina voor te stellen aan de camping. Het was de eerste keer in mijn leven dat ik moest acteren, wat als ik er heel slecht in ben?! Bovendien zag ik een dag van tevoren Bente met Delano meeleeftheater doen en dat was echt heel goed. Ze waren zo goed aan het acteren en improviseren, dat ik heel bang werd dat ik slechter zou zijn.

Gelukkig had ik niet zoveel tijd om gek te worden van deze gedachten, omdat we al best snel de show moesten doen. Eerlijk gezegd is dat de beste manier om meeleeftheater te rocken, niet nadenken maar gewoon doen. Je ziet vanzelf wel hoe het gaat, alle scenario’s in je hoofd afspelen gaat je toch niet helpen.

Uiteindelijk was de show heel goed gegaan. Ik was volledig gefocust op er van te genieten en dat had geholpen. Natuurlijk is er nog genoeg ruimte voor verbetering, maar het was ook pas mijn eerste keer!

Afscheid

De vier dagen waren zo voorbij, nu is het tijd om afscheid te nemen van iedereen. Het was echt een geweldige ervaring voor mij, ik heb ook zoveel geleerd hier. Rammelbeek is een grote familie en ik voelde me hier heel fijn. De camping zelf vond mij ook heel leuk, zelfs tot dat punt dat ze mij probeerden over te halen om de zomer hier te komen werken. Dat is toch lief!

Aankomende zomer kun je mij vinden in Frankrijk, daar heb ik erg veel zin in! Wil jij ook het avontuur aangaan om in het buitenland te werken? Je kunt je hier nog aanmelden.

Over de blogger
Juliya Nesterova
Juliya Nesterova

alle blogs van Juliya