Seizoen 2021, we zijn begonnen!

Seizoen 2021, we zijn begonnen!

Laat ik me eerst even voorstellen. Ik ben Myrthe Brouwer en ik werk dit jaar voor het 3e jaar voor TeamAnimation. Ik heb op verschillende parken en campings in Nederland gewerkt afgelopen jaren en ik neem je graag mee in mijn ervaringen van afgelopen weken. We zijn weer begonnen!

De voorbereiding op het werk

1 mei was het zover, ik mocht weer naar de camping toe! Na een aantal maanden niet werken (lees: de herfstvakantie was de laatste keer #sadlife) stond ik weer te popelen om naar de camping te mogen! Natuurlijk is het dan wachten op hét mailtje waarin staat dat je mag gaan werken! En gelukkig kreeg ik die ;) Snel contact opnemen met de camping én met mijn team die er, net als ik, meeega veel zin in had! De voorbereidingen waren begonnen en het voelde direct weer als vanouds.

Als het gaat om mijn koffer inpakken begin ik vrijwel nooit op tijd.. een aantal uur van tevoren beginnen met het inpakken van de koffer is meestal niet zo’n goed idee, maar toch lukt het mij altijd om alles mee te nemen en niks te vergeten, hahaha! Dus een kleine tip voor wanneer jij ook op de camping gaat werken: begin op tijd met je spullen pakken..

Goed, ook deze keer was alles gepakt en waren we onderweg naar de camping, de meivakantie kon beginnen en ik was er klaar voor!

Wat is er zo leuk aan het werken op de camping?

Ik krijg regelmatig de vraag van vrienden en andere mensen in mijn omgeving wat nu zo leuk is aan het doen van animatie en daarbij dus het dagelijks vermaken van tientallen kinderen. Dat zal ik jullie uitleggen, want geloof mij; ik vind het geweldig!

Ik ben student pedagogiek aan de HAN in Nijmegen dus mijn studie sluit goed aan op het werken met kinderen op de camping. Mijn doel is dat ik de kinderen op de camping de tijd van hun leven wil geven, maar zelf vind ik het eigenlijk nog veel meer dan dat. Voorbeeld: ooit stond ik op een camping en waren wij bezig met een musical. Als ik dan zie hoe alle kinderen, zowel jong als oud meedoen, dan krijg ik gewoon kippenvel. Als animatieteam ervoor zorgen dat de kinderen die normaal niet zo op de voorgrond treden, voorop durven te staan tijdens het dansen en zingen. Daar doe ik het voor!


Hoe ziet een dag werken op de camping er eigenlijk uit?

Natuurlijk is dit per camping verschillend, maar over het algemeen zijn de programma’s standaard opgebouwd. Aangezien ik natuurlijk al 4 jaar lang op verschillende campings heb gewerkt, kan ik het programma ondertussen wel dromen en zal ik jullie vertellen hoe een dag er ongeveer uitziet!

In de ochtend staat er eigenlijk altijd een knutsel op het programma. Ik vind dit zelf een van de leukste activiteiten, omdat je de dag rustig kan beginnen met de kinderen en het brengt een heleboel gezelligheid en een knusse sfeer met zich mee.

In de middag staan er altijd wel meerdere activiteiten gepland. Dit kunnen sport- en spelactiviteiten zijn, maar ook sfeermakers die de camping heeft geboekt bij TeamAnimation. Denk bijvoorbeeld aan bubbelvoetbal, een knuffelwerkplaats (súper schattig!!), een schuimparty of nog veel meer! Overigens kunnen de sfeermakers ook in de avond plaatsvinden, maar dan heb je vooral sfeermakers zoals een FIFA-toernooi, een bios-XXL of een horror obstakelrun.

Na de middag begint het avondprogramma! Hier begin je met een theater waarbij je helemaal los kan gaan! Met je eigen typetje of een typetje van het park, dit verschilt heel erg! Hier gebeuren de meest gekke dingen en hier maak je dus ook de grappigste herinneringen met je collega’s wanneer er eens iets ‘per ongeluk’ fout gaat ;)

Na het theater volgen er meestal nog 1 of 2 (soms wel meer) activiteiten. Dit zijn de grotere activiteiten, sóms voor alle kinderen maar soms ook voor 8/10/12/14/16+. Persoonlijk vind ik de avondactiviteiten ook erg tof, omdat je dan activiteiten hebt als Weerwolven van Wakkerdam, silent disco, shows, FIFA toernooi etc.

Elke week is het programma weer erg afwisselend en heb je eigenlijk elke week weer andere activiteiten op de planning staan. Daarbij blijft de musicalweek toch echt mijn favoriet ;)

Collega’s zijn eigenlijk zoveel meer dan je collega’s!

Elke keer voordat je gaat werken krijg je, zoals hierboven ook al eens genoemd, een mailtje met de planning. Daarin krijg je ook te zien met wie je gaat werken, soms met 1 iemand anders. Maar soms werk je ook met 2, 3, 4 of 5 anderen! Dit ligt er allemaal aan op welk park je wordt ingezet en of je in het voorseizoen, hoogseizoen of naseizoen zit.

Elke keer is het voor mij weer een verrassing; werk ik met iemand die ik al ken of werk ik met een onbekend iemand? Beide vind ik erg tof. Met iemand werken die je al kent is gezellig en vertrouwd. Je kent elkaars werkwijze waarschijnlijk en weet precies wat je van diegene kan verwachten. Maar wanneer je met iemand werkt die je nóg niet kent, is dat ook super leuk! Je leert weer nieuwe mensen kennen en kan al jouw ervaring die jij hebt opgedaan met animatiewerk weer overbrengen en andersom! Je leert altijd wel van elkaar én je maakt vrienden voor het leven!

Hoe houd je het zo lang vol?

Toen ik begon op mijn trainingsweekend in 2018 had ik nooit verwacht dat ik 4 jaar later nog steeds op de camping zou werken én dat het elk jaar leuker zou worden. Afgelopen meivakantie stond ik op een totaal nieuwe camping voor TeamAnimation en dat is dan ook weer een uitdaging, maar net zo leuk!

Ik denk dat dit vooral komt doordat het werk zo dankbaar is en je zoveel liefde terugkrijgt van alle kinderen én de ouders. Ik heb geen 1 camping gehad waar ik niet met een voldaan gevoel wegging of waar niet tegen mij werd gezegd hoe fijn de kinderen het vonden en dus een dik compliment vanuit de ouders. Daarbij denk ik ook dat het belangrijk is om een juiste instelling te hebben! Je moet soms hard werken en bent natuurlijk op een camping om gasten te entertainen en te zorgen dat het er goed en professioneel uitziet. Maar het allerbelangrijkste is dat je er zelf ook wel van kan genieten. Wanneer je niet geniet van de mooiste weken van de zomer of andere vakanties, dan haal je er zelf ook niet de voldoening uit die dit werk jou juist kan geven!

Over de blogger
Myrthe Brouwer
Myrthe Brouwer Myrthe werkt al een aantal jaar als entertainer voor TeamAnimation. Ze vertelt je graag alles haar ervaringen in Nederland!

Myrthe werkt al een aantal jaar als entertainer voor TeamAnimation. Ze vertelt je graag alles haar ervaringen in Nederland!

alle blogs van Myrthe
Vacature bij deze blog
Tienerentertainer op een grote camping

Tienerentertainer op een grote camping

Land
Nederland
Salaris
€170 - €400
Periode
Zomer 2021