Solliciteren via Snapchat in de pers!

Solliciteren via Snapchat in de pers!

Wil je bij ons werken? Dan kun je nu solliciteren via Snapchat. Ook de pers merkte dat op, want we zijn de eerste in Nederland waar dit kan! Diverse media pakten dit bericht op. We stonden o.a. op de websites van de Telegraaf, het Dagblad van het Noorden, FOK, Werf& en Dutch Cowboys. Bekijk hier ook het item dat OogTV uit Groningen maakte.

Via de meeste sociale media was het al langer mogelijk, maar Nederlandse jongeren kunnen nu ook via Snapchat hun sollicitatie opstellen. We zijn het allereerste bedrijf in Nederland dat sollicitaties via Snapchat afneemt. In Amerika en België zijn al enkele voorbeelden waarbij bedrijven nieuwe medewerkers laten solliciteren via Snapchat, in Nederland kan dat nu dus ook voor het eerst.

Slechts eenmalig af te spelen

Snapchat is wel een bijzonder sollicitatiemedium, want de foto’s en korte video’s die je ermee kunt versturen, zijn slechts éénmalig af te spelen door de ontvanger en worden daarna automatisch verwijderd. Best bijzonder dus voor een sollicitatie, maar wij geloven er in.

Nog nooit aan brieven gedaan

Aan sollicitatiebrieven hebben we nog nooit gedaan. Daaruit blijkt volgens ons niet of iemand enthousiast is of bijvoorbeeld goed kan toneelspelen. Daarom gebruiken we liever een trainingsweekend om onze entertainers te selecteren. Maar om de drempel nog iets lager te maken, kun je dus nu ook solliciteren via Snapchat! Superleuk :)

Advies via snapchat

Snapchat is daarbij slechts een hulpmiddel. Animatiewerk gebruikt dit medium vooral omdat ‘zo’n 80 procent van de doelgroep er te vinden is’ en ‘omdat het makkelijk werkt’. Kandidaten vertellen in twee ‘snaps’ van 10 seconden iets over zichzelf. We nemen mensen niet direct aan via Snapchat, maar we kunnen ze wel een goed advies geven op basis van zo’n korte video. ‘Na de sollicitatie via Snapchat krijgen kandidaten te horen of het zinvol is om zich in te schrijven of niet.

Eigenlijk heel logisch

Animatiewerk.nl werft vooral via de website, posters en scholen. Snapchat heeft in Nederland zo’n 2 miljoen actieve gebruikers, voornamelijk jongeren tussen 12 en 20 jaar. Dat aantal groeit dagelijks. Vandaar dat we het logisch vinden om ook Snapchat-sollicitaties mogelijk te maken.

Kom maar op!

Snapchat-gebruikers laten elkaar zien wat ze aan het doen zijn in het dagelijkse leven, zonder het mooier te maken dan het is. Daarom is een sollicitatie via Snapchat ook veel leuker dan een brief of gesprek. Je kunt een video opnemen in je eigen omgeving, op je eigen manier. Wij sturen sollicitanten ook direct antwoorden terug via deze weg.

Over de blogger

alle blogs van