Tieners op je camping: hoe zorg je ervoor dat zij mee doen aan je activiteit

Tieners op je camping: hoe zorg je ervoor dat zij mee doen aan je activiteit

Voor veel tieners is het al gauw saai om de hele dag met papa en mama door te brengen op een camping. Hoe zorg je er nu voor dat ze zich niet gaan vervelen en meedoen aan jouw activiteiten? In deze blog geef ik 3 tips om de tieners zo ver te krijgen.

Tip 1: het ontmoeten van andere tieners

Wat tieners vaak belangrijk en leuk vinden op vakantie is het ontmoeten van leeftijdsgenoten. Wanneer je een tiener voor je activiteit vraagt is het dan ook erg handig om ze te vertellen dat er ook andere tieners komen. Zo kunnen ze andere tieners ontmoeten en nieuwe vrienden maken. Wanneer je een tiener zo ver gekregen hebt om mee te doen, laat hem/haar dan ook gelijk meekomen. Zo is het makkelijker andere tieners te overtuigen om mee te doen.

Tip 2: ben flexibel

Tieners zijn soms erg snel verveeld met een bepaalde activiteit of vinden de activiteit misschien helemaal niet leuk. Daarom is het handig om flexibel te zijn en snel iets anders te kunnen verzinnen. Wanneer je even niet weet wat leuk is om te gaan doen dan vraag je de tieners gewoon voor ideeën. Zij weten vaak zelf waar ze zin in hebben. Uit ervaring weet ik dat dit erg gewaardeerd wordt. Als ze helemaal geen zin hebben om überhaupt iets te doen, zoek dan een rustig plekje waar ze lekker met zijn allen kunnen chillen en praten.

Tip 3: trek de aandacht

Veel tieners zitten de hele dag op hun telefoon en hebben soms niet eens in de gaten wanneer je langsloopt. Het is dan ook handig om iets te doen dat de aandacht trekt. Trek bijvoorbeeld een leuk kostuum aan dat grappig is en meteen opvalt wanneer je langsloopt. Als je een cool trucje of iets geks kan, laat dat dan zien. Alles is mogelijk om de aandacht weg te nemen van die telefoons!
Over de blogger
Timo Paulissen
Timo Paulissen

alle blogs van Timo
Lees deze blogs Deze blogs vind je ook vast interessant!