Voor de tweede keer animatiewerk in Nederland!

Voor de tweede keer animatiewerk in Nederland!

4 Minuten
02 Jul 2021

Hoihoi, ik ben Wieke! Dit wordt mijn tweede zomer als entertainer bij TeamAnimation. Vorig jaar heb ik vier weken op twee verschillende campings in Nederland gewerkt en ik vond dit zo leuk dat ik ook dit jaar weer een aantal weken als entertainer op campings in Nederland sta.

Campingvriendjes

Én wat heb ik een zin om weer aan de slag te gaan! Er zijn wel 1000 redenen waarom dit het leukste werk is dat er bestaat, maar wees niet bang, ik zal er maar een paar vertellen. Ten eerste, je bent de hele dag bezig met kinderen en je voelt je enorm gewaardeerd. Niet alleen door de kinderen zelf, maar ook door de ouders. Wanneer je om tien uur in de ochtend ‘campingvriendjes’ en wanneer de kinderen vervolgens met ons gaan knutselen, dan is de waardering érg groot :) Een opmerking die ik nooit meer vergeet is toen er een jongetje naar mij toe kwam en zei: “Weet je, eigenlijk hoef je helemaal geen vriendjes te maken op de camping, want het animatieteam is altijd je beste vriend.”

Héél veel energie

Ten tweede, je kan ál je energie kwijt. Sidenote: ik heb enorm veel energie. De dag begint om 10 uur met een mini disco voor het knutselen. Het is fantastisch om te zien hoeveel energie de kinderen al hebben en je wordt hier echt in meegenomen. Andersom natuurlijk ook! Hoe enthousiaster jij bent, hoe enthousiaster de kinderen meedoen. Vervolgens ben je de hele dag bezig met activiteiten voorbereiden en uitvoeren. Dit kost veel energie, maar geeft nog veel meer energie terug als je ziet dat de kinderen (en de campinggasten) de activiteiten leuk vinden. Voor mij is het meeleeftheater echt een uitlaatklep. Je kan dan even heerlijk ‘dom’ doen en de kinderen, maar ook zeker de ouders laten lachen! Als je de dag dan ook nog afsluit met een disco of een actief spel, dan kan je je laatste beetje energie nog kwijt en geloof me, dan ben je ook echt wel moe.

Top team

Ten derde, het samenwerken met mensen die net zo gek zijn als jij. Wanneer je animatiewerk doet heb je eigenlijk al heel veel dingen gemeen. Zoals de passie voor het entertainen en werken met kinderen. Als ik terugkijk op vorig jaar, merkte ik dit meteen. Je krijgt snel een hechte band, omdat je 24 uur per dag op elkaars lip zit. Je werkt samen, je speelt samen toneel, je bedenkt samen activiteiten en voert ze uit, je kookt en eet samen, je lacht samen, ga zo maar door. Hoe gezellig!


Hoe bereid ik mij voor?

Ik bereid mij op verschillende manieren voor op de zomer. Ik ben al begonnen met het luisteren van mijn animatie afspeellijst en zing ik deze met volle borst mee onder de douche. Ook heb ik al wat dansjes geoefend via YouTube om de danspasjes weer te leren en mijn conditie weer wat op te bouwen, want een uur lang disco vraagt best wat van je! Belangrijk is om ook je typetje (als je die al hebt) uit de kast te halen en te kijken of je die dit jaar wilt behouden of er misschien iets aan wilt veranderen.

Ook is het handig om van tevoren een inpaklijst maken, zodat je zeker weet dat je niets vergeet. Je wil namelijk niet dat je de nacht voor vertrek alleen maar wakker schiet, omdat je bijvoorbeeld muggenspul (erg handig!) nog niet hebt ingepakt. Ook is het fijn om je al een beetje te verdiepen in de camping, zoals de plattegrond bekijken en te weten hoe de camping in elkaar zit. Een tip van mij is om de activiteiten van de eerste dagen alvast globaal te bekijken en een lijstje met ideeën te maken. Dan ga ik met een fijner gevoel naar de camping! Handig (en leuk) is ook om alvast contact op te nemen met je collega’s, zodat je weet met wie je een mega leuke zomer gaat beleven.

Al met al heb ik weer zin om de beste vriendjes te zijn met de kinderen en ze hun beste zomer ooit te geven!

Groetjes, Wieke