De TOP MeetUps voor animatiewerk in 2024 zijn alweer in volle gang! Solliciteer snel of doe de test om erachter te komen of animatiewerk écht iets voor jou is. Solliciteer nu

Wat als er niemand komt?

Wat als er niemand komt?

3 minuten
01-01-2018
TOP Animation

Bij de activiteiten van een animatieteam horen lekker veel deelnemers. Maar wat nou als de gasten wegblijven? Je hebt een fantastisch programma, een leuk team en goede materialen. Maar heb je ook gedacht aan de promotie?

Start je werkperiode spectaculair

Vooral in de eerste week van de vakantie is het belangrijk om deelnemers voor je activiteiten te werven. Gasten zijn er nog niet aan gewend dat er iets wordt georganiseerd, dus je zult ze actief moeten benaderen. Doe bijvoorbeeld een opvallende activiteit voor de receptie op de aankomstdag en kleed de receptie leuk aan. Zo maken alle gasten kennis met jou en je team en zien ze dat er van alles te doen is. Deel het animatieprogramma uit op ludieke wijze! Muziek aan, schminken, ballonvouwen en de sfeer zit er al lekker in.

Promoot tijdens andere activiteiten

Vaak heb je meerdere activiteiten per dag op het vakantiepark. Je kunt alle activiteiten gezamenlijk met de deelnemers afsluiten. Bedank de gasten voor het meedoen en kondig de volgende activiteit alweer aan. Zo weten ze ook zonder het animatieprogramma hoe laat, waar en wat er nog meer te doen is die dag.

Plak posters!

Een leuke en vrij simpele manier om deelnemers te werven voor je activiteiten is de inzet van posters. Kies een aantal leuke activiteiten van jouw animatieprogramma die week. Bijvoorbeeld de playbackshow, het volleybaltoernooi en het kampvuur. Van deze activiteiten maak je een wervende poster op groot formaat (A3 of groter). Werk met contrasterende kleuren en leuke tekeningen of knipsels. Schrijf altijd op: Wat de activiteit inhoud, waar het plaatsvind, voor wie het, hoe laat het is en eventueel waar ze zich kunnen inschrijven. Hang de posters op plaatsen waar veel mensen komen. Bijvoorbeeld in de receptie, het restaurant of de hoofdingang.

Houd een lawaai-optocht

Een optocht met alle kinderen na het knutselen staat garant voor een heleboel aandacht. Je kunt een lawaai-optocht houden met muziek, maar ook met ander lawaai zoals potten en pannen of het zingen van zelfverzonnen liedjes. Maak samen met de kinderen een rondje over het park en deel het animatie-programma uit. Heb je een speciale show of een leuk avondprogramma? Dan kun je ook flyers maken met de kinderen en die uitdelen. Gegarandeerd succes!

Welkom bij de TOP Community!

  • Bij ons beleef je de zomer van je leven!
  • Theater is bij ons niet verplicht
  • Wij zijn 24/7 bereikbaar voor vragen en begeleiding terwijl je aan het werk bent
  • Je werkt samen met de leukste collega's
  • Je slaapplek is een huisje op de camping
  • Wij regelen alle administratie met de camping

Werken in Nederland?

Klik dan hier!

Werken in Frankijk?

Klik dan hier!

Ik wil herinneringen voor het leven gaan maken!

Twijfel je nog een beetje of animatiewerk wel voor jou is weggelegd? Geen zorgen, wij hebben een test gemaakt zodat jij erachter komt of dit werk iets voor jou is! Wie weet sta jij deze zomer gewoon te stralen op een vakantiepark in Nederland :)

Doe de match test!