Wat je leert van animatiewerk doen

Wat je leert van animatiewerk doen

Natuurlijk is het belangrijk dat je vakantiebaan leuk is. Dat is eigenlijk het allerbelangrijkste. Maar wist je dat je met een vakantiebaantje ook direct werkervaring opdoet waar je later veel voordeel van kunt hebben? Nice toch! Tijd voor een top 6, wat je leert van animatiewerk!

1. Overleggen en plannen

Omdat je veel vrijheid krijgt tijdens je werk als entertainer in een animatieteam, is het ook belangrijk dat je je tijd goed inplant. Natuurlijk helpen je collega’s je daarbij! Het is leuk om samen met je team te kijken welke activiteiten je gaat voorbereiden en geven. Omdat je een hele week vooruitkijkt, leer je snel een goede planning te maken.

2. Omgaan met collega's

Je bent veel samen aan het werk, met verschillende mensen. Dat is natuurlijk superleuk, want zo leer je in korte tijd veel nieuwe mensen kennen. Maar je leert je ook aanpassen aan anderen, je leert van collega’s met ervaring en je snapt dat niet iedereen alles hetzelfde doet. Verschillende stijlen, verschillende werkwijzes, maar vooral heel veel fun!

3. Dat uurtje minidisco is goed voor je figuur

Wist je dat je met een uurtje minidisco maar liefst 412 calorieen verbrandt? Heftig he? Dus opeens is de minidisco niet alleen maar heel leuk, maar is het óók nog eens lekker voor je summerbody!

4. Werken met verschillende doelgroepen

Op de camping werk je met allerlei mensen. Van peuters tot 55plussers, alles komt voorbij! Een mooie manier dus om te kijken met welke doelgroep jij het liefst werkt. Je merkt snel dat jouw aanpak bij alle doelgroepen verschillend zal zijn. Zo kun je je werkstijl snel aanpassen aan de doelgroep. Handig!

5. Met verrassingen omgaan

Ongeveer elke dag gebeurt er wel iets dat je niet had gepland of niet had verwacht. Animatiewerk is super divers, je werkt met veel mensen en soms gaat dan niet alles volgens de planning die jij had bedacht. Dat geeft helemaal niks, want daar leer je van dat je flexibeler bent dan je dacht! Dus, no problemo als het opeens begint te regenen tijdens je potje voetbal. Dan verzin jij binnen no time een nieuw spel dat je binnen kunt spelen!

6. Dat je knakworsten in de waterkoker kunt bereiden

Really! Waar animatiewerk wel niet goed voor is… Tip van de dag. Wil je wél knakworsten eten, maar heb je geen pan? Laat de waterkoker koken, doe daarna de knakworsten erin en laat een paar minuutjes staan. Je kunt het water ook in het blikje van de knakworsten gieten natuurlijk, maar deze titel was spectaculairder. Eet smakelijk!

Pssst... We zoeken collega's!

Lijkt het jou tof om te komen werken in één van onze animatieteams in Nederland? Meld je dan nu aan en we zien je snel!