Wat te doen als de weergoden je in de steek laten?

Wat te doen als de weergoden je in de steek laten?

Het regent! Oh no! Misschien ben je er wel even vet blij mee na een paar meeeega warme weken, maar voor je activiteiten is het niet altijd even chill. Hoe los je dat op?

Tips om je activiteit te nailen tijdens de regen

Je activiteit gaat altijd door

Ook als het weer je een beetje in de steek laat, gaat de activiteit door, tenzij het echt met bakken uit de hemel komt of onweert. Dan zou het onverantwoord zijn om verder te gaan met je activiteit, maar daar zal je animatieleider of de eigenaar van de camping of het park met je over overleggen. Kijk hoe je je activiteit kan aanpassen, zodat hij wel gewoon door kan gaan. Juist met slecht weer zal je activiteit megavol zitten!

Check bij de gasten wat zij willen

Wanneer het tijdens je activiteit ineens begint te regenen dan kun je het beste bij de gasten peilen of zij het nog leuk vinden om door te gaan. Of het nu een speurtocht, sportwedstrijd of minidisco is, gasten zullen je altijd vertellen of ze het nog leuk vinden. Onthoud wel dat jij de entertainer bent en de definitieve knoop doorhakt!

Ga op zoek naar een binnenruimte

Oké, het kan echt heel hard regenen. In binnen- of buitenland.. het kan! En dat is echt kak. Heb jij net die vet leuke pubquiz of dance battle georganiseerd en dan heeft moeder natuur daar een andere mening over. Gelukkig kun je veel activiteiten gemakkelijk naar binnen verplaatsen! Zorg ervoor dat er iemand op de afgesproken plek staat om gasten door te verwijzen en maak er vervolgens een feestje van!

Met deze tips knal jij ook fantastische activiteiten in of met de regen. Luister naar je gasten en gebruik je gezonde verstand. Als je zelf gast was, wat zou jij dan willen? Precies, doorgaan! Let’s go! In je handboek vind je nog meer tips voor activiteiten met slecht weer.

Over de blogger
Joëlle Coelingh
Joëlle Coelingh

alle blogs van Joëlle