Zo organiseer je de vetste speurtocht!

Zo organiseer je de vetste speurtocht!

Yehes! Een speurtocht! Speurtochten zijn altijd megapopulair en er komen veel kinderen, jongeren en ouders op af. Pas het dus goed aan en ga op zoek naar uitdaging voor iedereen. Weet je niet zo goed waar je moet beginnen? Dan helpt deze blog je op weg!

Locatie speurtocht

De locatie van de speurtocht is erg belangrijk en maakt de speurtocht. De speurtocht mag zo groot mogelijk, maar denk eraan dat gigalange speurtochten niet leuk zijn voor de allerjongsten. Als je speurtocht wat langer is dan van de miniclub naar sanitair 1, sanitair 2 en weer terug laat dat dan weten bij je promotie. Dan kunnen de deelnemers daar rekening mee houden. De speurtocht is te allen tijde op het terrein van de camping of het vakantiepark. Op het terrein draag jij namelijk de verantwoordelijkheid samen met de eigenaar van de camping of het park, daarbuiten niet.

Deelnemers

Bepaal van tevoren wat de doelgroep is van je speurtocht, zodat je je speurtocht hierop kan aanpassen. Is het een familiespeurtocht? Dan moeten er elementen inzitten die voor ouders interessant zijn en dan moet de route voor de kinderen vol te houden zijn. Geef een week van tevoren aan dat je een speurtocht gaat houden, op deze manier kunnen deelnemers groepjes vormen en zich samen aanmelden voor de speurtocht. Laat de deelnemers tijdens de speurtocht een voor een vertrekken, zodat ze elkaar niet in de weglopen en iedereen op zijn of haar eigen tempo kan speuren.

Route speurtocht

Groepjes verdwalen makkelijk, zijn soms moe of raken oververhit van de zon. Zorg ervoor dat je de route van de speurtocht goed kent en dat de route in het zicht is. Op deze manier kan je de deelnemers in de gaten houden en ervoor zorgen dat het voor iedereen leuk blijft om de speurtocht uit te spelen. Is het erg warm? Zet bekertjes drinken langs de route of zorg ervoor dat de route ook grote delen in de schaduw is.

Bewegwijzering

GEEN PEILEN! Wees creatief! Met peilen of hele duidelijke bewegwijzering is de lol er snel af en is het hele idee van ‘speuren’ ook weg. Gebruik stiften, papieren vliegtuigjes, hoepels, stickers, verzin het maar! Geef duidelijk aan wat ieder voorwerp betekent voordat de speurtocht gestart wordt, bijvoorbeeld: roze bloem betekent naar rechts, gele paraplu betekent rechtdoor en papieren vliegtuig betekent naar links.

Ideeën voor posten

Bedenk van tevoren waar je deelnemers naar gaan zoeken? Zoeken ze naar verstopte letters? Echte mensen? Of heb je knutsels verstopt? Maak het spannend! Je kan mini-settings maken op de zoekplekken. Denk bijvoorbeeld bij een speurtocht in piratenthema aan een kok, piraat, matroos en verdwaalde passagier.

Vrijwilligers

Als je tijdens je speurtocht posts hebt met echte mensen, dan heb je vrijwilligers nodig! Promoot je speurtocht en begin een week van tevoren rond te vragen bij gasten of ze je willen helpen. Dat willen ze vast! Maak met vrijwilligers goede afspraken: wanneer en waar zijn ze, moeten ze verkleed of geschminkt en hoe lang gaat de speurtocht duren?

Na afloop van de speurtocht

Nadat je speurtocht is afgelopen, zijn de groepjes vol verhalen. Hoe vonden ze het? Wat vonden ze makkelijk en wat vonden ze moeilijk? Vang ze op met drinken en laat ze hun ervaringen delen! Al die ervaringen kun jij dan weer meenemen om de volgende keer een nog betere speurtocht neer te zetten.

Kun je bovenstaande allemaal afvinken? Lekker bezig! You are good to go en heel veel succes.