Zo word je een superheld in namen onthouden!

Zo word je een superheld in namen onthouden!

Week 1 de kidsclub stroomt vol, allemaal nieuwe gezichten, nieuwe namen. En nu? Hoe onthoud je al die namen? Ze kennen jou, dus je wil hen ook goed kennen! Ik heb een paar tips voor je om zo snel mogelijk alle namen te leren. Niets is namelijk leuker als je over de camping of het vakantiepark loopt en je iedereen bij naam kent.

Naamspelletjes

Tijdens de kidsclub in de ochtend is er altijd ruimte voor een spelletje. Als je je activiteit met een namenrondje start, leert iedereen elkaar goed kennen. Pak er een bal bij, doe het hagedissenspel of check de app. De kinderen zijn even lekker actief en jij leert ondertussen snel de namen.

Naamplaatjes

Maak naamplaatjes met de kids! Dan zie je hun namen en kun je ze direct gemakkelijk oefenen. Dag 1 werkt dit heel goed, maar de kinderen zullen ze vergeten. Dus oefen goed wanneer je ze die ochtend ziet!

Vraag om kinderen hun naam

Vraag altijd hoe iemand heet en blijf herhalen wanneer kinderen naar je toe komen. Spreek ze aan bij hun naam en doe echt je best om de naam te onthouden. Kinderen vinden het superleuk als je ze vraagt naar hun naam.

Oefenen, oefenen, oefenen

Herhalen, herhalen, herhalen, het is niet gek als je iemand om hun naam vraagt. Ook niet als dat een paar keer is. Kinderen vinden het leuk als je er een spelletje van maakt om hun namen te onthouden. Ze voelen zich gezien en zullen je gaan helpen.

No worries! Het komt echt wel van zelf en maak je vooral niet druk. Doe regelmatig een namenrondje en zorg ervoor dat je bij nieuwe kinderen direct om hun namen vraagt. Zo onthouden ze jou ook, omdat je ze echt even aandacht geeft!

Over de blogger
Joëlle Coelingh
Joëlle Coelingh

alle blogs van Joëlle