Veel gestelde vragen

Vragen over animatiewerk? Hier vind je de meest gestelde vragen!

Lijkt het werk als entertainer in een animatieteam jou helemaal te gek? Mooi zo! Maar we kunnen ons voorstellen dat je nog wat vragen hebt. Hieronder lees je de meest gestelde vragen, mét ons antwoord erbij.

Klaar voor de zomer van je leven?

Als entertainer ga je een knallende vakantie tegemoet waar je met je collega's uit het animatieteam de gasten vermaakt. Dat is animatiewerk!

Ja, zeker. We volgen de RIVM-richtlijnen op de voet en hebben een speciaal protocol ingericht voor animatie op onze campings en vakantieparken. Hier krijg je voordat je aan de slag gaat uitgebreid uitleg over, zodat je veilig voor ons aan de slag kunt.

Je moet minimaal 17 jaar zijn, voor 1 juli 2020.

Je verdient als entertainer tussen de € 170,00 en € 400,00 (bruto) per week. Het loon is afhankelijk van je leeftijd en functie. Dit zijn de lonen in 2020:

  • 17 jaar: € 170,00 per week
  • 18 jaar: €200,00 per week
  • 19 jaar: €240,00 per week
  • 20 jaar: €320,00 per week
  • 21 jaar: €400,00 per week

Naast het loon worden je reiskosten van je huis naar je werkplek en retour gewoon vergoed. Lekker toch?

Iedereen die bij ons wil werken, volgt eerst een verplichte selectietraining. Je leest er hier meer over. Die training is supergezellig en je houdt er zeker vrienden aan over! In deze video zie je een beetje hoe zo'n weekend gaat. Vorige deelnemers gaven de training een 9,2 als rapportcijfer voor sfeer. Normaal gesproken vindt onze training op locatie plaats, maar op dit moment volg je een online training in verband met de RIVM-richtlijnen.

Dat ligt helemaal aan jezelf! We hebben geen vast 'percentage' dat we aannemen. Als je laat zien dat jij een goede entertainer bent, word je aangenomen na het trainingsweekend. We proberen iedereen zoveel mogelijk te coachen en feedback te geven in het weekend, zodat de kans nog groter wordt dat je het weekend 'haalt' en voor ons aan de slag kunt. 

Dat verschilt per vakantiepark! In de meeste gevallen start je 's ochtends met gezellig knutselen, doe je in de middag sport- en spelactiviteiten en is er 's avonds tijd voor het theaterfeest. Daarna zijn er vaak nog toffe bosspelen of shows. Een aantal keren per week heb je een grote activiteit. Denk hierbij aan vossenjacht, een musical, kampvuur, zeepbaan etc. De programma's worden geschreven door ons, dus dat hoef je niet zelf te doen. Scheelt weer een paar uurtjes! Je werkt 6 dagen per week en bent 1 dag vrij. Welke dag dat is, verschilt per werkplek.

Je werkt in de meeste gevallen in een team van 2 personen. Maar soms zit je in een groter team, bijvoorbeeld van 3, 4 of zelfs 7 personen. Allemaal van ongeveer dezelfde leeftijd, dus super gezellig!

Je kunt op de training aangeven of je met iemand wil samenwerken. Wij proberen hier dan rekening mee te houden, maar we kunnen dit helaas niet garanderen. Het ligt aan de planning en de wensen van de parken of het mogelijk is om samen te werken.

Je verblijft op het vakantiepark, meestal in een stacaravan, soms in een ander soort accommodatie speciaal voor het animatieteam. Uiteraard is je verblijf op het park gratis. Je moet meestal wel zelf je boodschappen halen en betalen, maar soms heb je geluk en kun je mee eten met de rest van het personeel van het park. Ben jij er helemaal klaar voor om 'uit huis' te gaan? Kom maar op dan!

We werken voornamelijk in Nederland, dus niet in het buitenland. We hebben een heel klein aantal parken in België en Duitsland. De meeste parken zitten gewoon in Nederland, zodat onze begeleiders één keer per week kunnen langskomen om te kijken hoe het met je gaat.

In verband met de planning, vragen we een minimale beschikbaarheid van 3 weken in de zomervakantie. Maar ook tijdens het voorseizoen (meivakantie, hemelvaart, pinksteren) hebben we werkplekken waar je geplaatst kan worden als je wilt!

Leuk dat je bij ons wilt komen werken! Via het formulier op deze pagina kun je je aanmelden voor een trainingsweekend waarin we kijken of het werk geschikt voor je is. Graag tot snel!

Werken in een animatieteam?

Wij beloven je een fantastische zomer, samen met de gezelligste collega's! Kom werken in één van onze animatieteams en beleef de vakantie van je leven!