De TOP MeetUps voor animatiewerk in 2024 zijn alweer in volle gang! Solliciteer snel of doe de test om erachter te komen of animatiewerk écht iets voor jou is. Solliciteer nu

Animatie activiteiten op het strand

Animatie activiteiten op het strand

2 minuten
01-07-2019
TOP Animation

Tijdens je werk als entertainer in het animatieteam, kun je geplaatst worden op een vakantiepark bij het strand. Superleuk natuurlijk! Niet alleen voor jezelf, maar je kunt hier ook veel leuke activiteiten organiseren.

Wat kun je doen op het strand?

Kinderen vinden strandactiviteiten erg leuk om te doen. Je kunt bijvoorbeeld een wedstrijd zandkastelen bouwen houden. Daarnaast zijn veel sporten erg geschikt voor op het strand. Denk aan beachvoetbal, beachvolleybal of slagbal. Als kinderen vallen, vallen ze nooit hard, dus durven ze ook meer. Daarnaast zijn bijna alle buitenactiviteiten die je normaal bij sport & spel activiteiten zou doen ook op het strand prima toe te passen! Denk hierbij aan tikkertje, kringspelen, dans etc.

Tel de kinderen

Als je van het park af gaat naar het strand, is het noodzakelijk dat je voldoende ouders bij je hebt om de groep te begeleiden. Het is belangrijk om alle kinderen te tellen voordat je weggaat naar het strand. Tel de kinderen op het strand opnieuw, zo weet je of iedereen is mee gekomen. Als je op het strand weg gaat, tel je de kids weer en dat herhaal je nogmaals als je op het park terugkomt.

Veiligheid

Op het strand is er één groot gevaar, het water. Zorg er daarom voor dat je voldoende begeleiding bij je hebt. Houd alle kinderen goed in de gaten en ga zelf altijd tussen het water en de groep staan. Ga nooit met de kinderen de zee in, jij bent namelijk op dat moment verantwoordelijk. Het spreekt misschien voor zich, maar laat kinderen nooit alleen en houd het overzicht. Als er per ongeluk toch een kind kwijt is, zoek dan met de windrichting mee, dat is een logische looprichting voor een kind.

Informeer de ouders

Vertel van tevoren aan de ouders hoe laat je weer terug bent op het park bij de verzamelplek en ga dan ook op tijd terug zodat niemand ongerust wordt. Op de animatiezaal hang je een briefje op dat je op het strand bent, hoe laat je terug bent en dat kinderen onder begeleiding kunnen nakomen.

Maak er een leuke activiteit van, het strand biedt alle mogelijkheden! Heel veel plezier!

Welkom bij de TOP Community!

  • Bij ons beleef je de zomer van je leven!
  • Theater is bij ons niet verplicht
  • Wij zijn 24/7 bereikbaar voor vragen en begeleiding terwijl je aan het werk bent
  • Je werkt samen met de leukste collega's
  • Je slaapplek is een huisje op de camping
  • Wij regelen alle administratie met de camping

Werken in Nederland?

Klik dan hier!

Werken in Frankijk?

Klik dan hier!

Ik wil herinneringen voor het leven gaan maken!

Twijfel je nog een beetje of animatiewerk wel voor jou is weggelegd? Geen zorgen, wij hebben een test gemaakt zodat jij erachter komt of dit werk iets voor jou is! Wie weet sta jij deze zomer gewoon te stralen op een vakantiepark in Nederland :)

Doe de match test!