Betrokken ondernemer heeft beter animatieteam

Betrokken ondernemer heeft beter animatieteam

2 Minuten
18 Oct 2019

Op je vakantiepark komen waarschijnlijk veel verschillende entertainers tijdens de vakantieperiodes. Zij vermaken de gasten met animatie en entertainment, jij voert je eigen werkzaamheden uit en houdt de helikopterview. Veel ondernemers zien het belang van een animatieteam wel, maar zijn er toch weinig bij betrokken door alle drukte op en rondom het park. En als je geen klachten hoort is het toch goed? Je zult zien dat het nóg beter zal gaan wanneer jij betrokken bent bij het animatieteam en hun programma.

Een praatje maken met nieuwe entertainers

Nieuwe entertainers komen zichzelf voorstellen bij de receptie en bij jou als ondernemer. Het is een kleine moeite om even een kort gesprekje aan te gaan met deze nieuwe mensen. Op die manier voelen ze zich gauw thuis op uw park. Daarnaast zijn ze natuurlijk bij vriendelijke ondernemers meer bereid om een stapje extra te zetten. Zo houd je de entertainers tevreden en zij jou ook.

Kom eens kijken

De entertainers op je park vinden het ontzettend leuk als de ondernemer komt kijken bij de activiteiten die ze uitvoeren. Je toont daarmee interesse in het team en de activiteiten. Daarbij kun je natuurlijk ook beter beoordelen hoe het team functioneert en of het animatieprogramma aansluit op het park.

Plan afspraken met de begeleider

Om een animatieteam en het programma optimaal in te zetten, is het goed om de gang van zaken te bespreken met een begeleider. De begeleider van het team komt één tot twee keer in de week kijken of alles goed gaat binnen het team. Hoe is de samenwerking, past het programma bij het park, welke activiteiten zijn succesvol en welke niet etc. Allemaal vragen die de begeleider beantwoord. Deze begeleider is voor jou als ondernemer belangrijk. Plan daarom een vaste dag en tijd met de begeleider voor een gesprek. Zo blijft je op de hoogte van nieuwe ontwikkelingen binnen het animatieteam en kun je samen met de begeleider eventuele problemen direct aanpakken.

Over de blogger

alle blogs van