Creëer sfeer met muziek1

Creëer sfeer met muziek1

2 Minuten
02 Oct 2019

Muziek is vaak een belangrijk onderdeel in een animatieprogramma op vakantieparken. We gebruiken zelfs speciaal ontwikkelde cd’s voor kinderen. Waarom wordt het zoveel gebruikt?

Lawaai valt op...

Het is belangrijk om je activiteiten goed te promoten. Door promotie komen er meer kinderen naar je activiteiten. En dat is natuurlijk leuk voor jou als entertainer, maar zeker ook voor je opdrachtgever, de campingbaas. Hoe meer tevreden mensen, hoe beter! Er zijn verschillende manieren voor promotie van je activiteiten, een van de beste manieren is muziek…

Start met muziek

Door middel van muziek heb je de aandacht van de kinderen al snel te pakken! Ieder kind is nieuwsgierig naar geluiden. Ze zullen dus snel op jouw muziek afkomen, want er is ‘iets’ te doen. Als je vijf tot tien minuten voor de activiteiten een herkenbaar liedje draait weten de kinderen dat er een activiteit begint met het animatieteam. Dit is natuurlijk ook handig voor kinderen die nog geen klok kunnen kijken. Zij komen dan gewoon op het geluid af wanneer een activiteit begint.

Muziek = sfeer

Muziek wordt natuurlijk ook gebruikt om een sfeer neer te zetten. Zoek de juiste deuntjes bij je activiteit, dit heeft namelijk een grote invloed op de sfeer. Gebruik bijvoorbeeld voor een spooktocht langzame klassieke muziek of enge geluiden. Voor een circusoptreden gebruik je snelle, vrolijke hits. Neem de tijd om de juiste muziek te selecteren.

CD verkoop en Spotify

Misschien verkoopt het vakantiepark waar jij werkt de cd’s die gebruikt worden. Die cd’s zijn leuk voor de kinderen thuis. Wanneer de cd mee gaat naar huis, zullen ze nog een lange tijd terugdenken aan die leuke tijd op de camping met jou. Op Spotify staan ook al onze minidisco hits!