De TOP MeetUps voor animatiewerk in 2024 zijn alweer in volle gang! Solliciteer snel of doe de test om erachter te komen of animatiewerk écht iets voor jou is. Solliciteer nu

Opruimen saai? Helemaal niet!

Opruimen saai? Helemaal niet!

2 minuten
20-01-2018
TOP Animation

Wanneer je werkt als entertainer in een animatieteam, valt er helaas ook weleens iets op te ruimen. Vooral na een knutselactiviteit is er veel rotzooi. Aan de slag dus… maar zelfs opruimen kun je leuk maken!

Toos Rommeldoos

Maak een opvallende doos met de tekst Koos, Roos of Toos Rommeldoos. Versier de doos met felle kleuren papier of zilverpapier. Vertel de kinderen dat alle geknipte papiertjes in de doos gegooid mogen worden, omdat deze nog gebruikt kunnen worden bij een andere activiteiten. Zo bespaar je met Toos een heleboel papier en volle vuilniszakken!

Zelf opruimen teveel werk?!

Het is natuurlijk veel werk om na de knutsel alles zelf op te ruimen, maar hoe laat je de kinderen helpen? Je kunt het opruimen leuk maken door middel van een wedstrijdelement, bijvoorbeeld een wall of fame of het zoeken naar de opruimkoning of koningin. Hierdoor gaan de kinderen zelf hun rotzooi opruimen:

Wall of Fame

Zorg dat er in de animatieruimte een groot prikbord of papier hangt met de tekst ‘Wall of fame’. Geef iedereen een doekje of een bezem en laat iedereen zoveel mogelijk opruimen. Draai een leuk muziekje op de achtergrond en kijk wie goed bezig is. Uiteindelijk als alles opgeruimd is komen de kinderen vanzelf naar je toe, om te vragen of ze nog iets kunnen doen. Als alles echt opgeruimd is, maak je bekend wie zijn hand op de wall of fame mag plakken. Je kunt de handafdruk overtrekken, uitknippen of met verf op de ‘wall’ zetten. Natuurlijk komt de naam van de opruimer erbij voor eeuwige roem.

Opruimkoning en koninging

Wanneer iedereen heeft opgeruimd, kies je een kind uit dat goed opruimt. Als iedereen klaar is met opruimen laat je de kinderen staan. Noem een aantal kenmerken van de koning(in). Wie niet aan deze kenmerken voldoet, mag gaan zitten. Zo houd je het nog even spannend. De opruimkoning of koningin krijgt een prijsje en wordt natuurlijk in het zonnetje gezet. (medaille/sticker/button/ballonnenhoed o.i.d.).

Welkom bij de TOP Community!

  • Bij ons beleef je de zomer van je leven!
  • Theater is bij ons niet verplicht
  • Wij zijn 24/7 bereikbaar voor vragen en begeleiding terwijl je aan het werk bent
  • Je werkt samen met de leukste collega's
  • Je slaapplek is een huisje op de camping
  • Wij regelen alle administratie met de camping

Werken in Nederland?

Klik dan hier!

Werken in Frankijk?

Klik dan hier!

Ik wil herinneringen voor het leven gaan maken!

Twijfel je nog een beetje of animatiewerk wel voor jou is weggelegd? Geen zorgen, wij hebben een test gemaakt zodat jij erachter komt of dit werk iets voor jou is! Wie weet sta jij deze zomer gewoon te stralen op een vakantiepark in Nederland :)

Doe de match test!