​5x waarom werken op een camping of vakantiepark zo leuk is

​5x waarom werken op een camping of vakantiepark zo leuk is

3 Minuten
11 Dec 2020

Vanaf kinds af aan werd de caravan bij ons elke vakantie weer opnieuw uit de stalling gehaald. Het campingleven kende ik al als geen ander. Het begon allemaal bij de minidisco tussen de andere kinderen. Uiteindelijk stond ik heel wat jaren later zelf een show te presenteren voor alle gasten. Ben jij nu altijd al benieuwd geweest waarom werken op een camping zo leuk is? Lees dan vooral verder!

1. Actief bezig zijn

Er is altijd wat te beleven op de camping. Van kinderen die hun eerste vakantievrienden maken en tieners die zich bij de tafeltennistafels verzamelen tot aan groepjes volwassenen met een drankje voor de tent. Alle doelgroepen komen voorbij. Vind je het fijn om onder de mensen te zijn? Op een camping is daar geen ontkomen aan. Elke dag is weer net even anders.

2. Voorbeeld voor de gasten

Je bent de ster van de camping. Jij hebt meegeholpen om de vakantie van de gast net een stukje leuker te maken. Misschien zelfs zo leuk dat ze die vakantie nooit meer gaan vergeten! Kinderen zullen achter je aan rennen alsof jij hun idool bent. Misschien is dat na die ene vakantie ook wel echt zo.

3. Zelfstandiger

Wellicht gaat het de eerste keer worden dat je voor een langere periode niet thuis zal zijn. Geloof mij, de camping wordt al snel je tweede thuis! Nergens heb ik mij ooit vrijer gevoeld als op een camping. Ook niet gek met al die toffe activiteiten die je mag uitvoeren in de heerlijke buitenlucht. Je krijgt de mogelijkheid om jezelf te ontwikkelen op meerdere vlakken. Wie weet kom jij thuis als echte keukenkanjer na het koken van al die heerlijke maaltijden. Niet te vergeten dat je al deze ervaringen weer mooi op je CV kan zetten.

4. Herinneringen voor het leven

Je leert zoveel verschillende soorten mensen kennen, laat je creatieve brein kraken en organiseert de vetste activiteiten. Hoe kan het dan ook anders dat je hier de mooiste herinnering aan over gaat houden. Wellicht leer je jezelf zelfs nog een stukje beter kennen. Zo spreek ik nog steeds mijn collega’s van vijf jaar geleden. Vrienden voor het leven!

5. Terug naar kind zijn

Waar ik als kind naar die coole speeltuin, de oh zo leuke dansjes en spelen in de buitenlucht uitkeek, doe ik dat nu stiekem nog steeds. Van dierenmaskers knutselen, speurtochten en voetbaltoernooien tot aan familiequizzen organiseren, het kan allemaal op de camping. Dat ga je echt niet doen tijdens een supermarktbijbaan hoor! Elke zomer pak ik mijn sportieve sneakers en zonnebrand weer in om het mooiste werk te doen dat er is. Dat is natuurlijk werken op de camping!

Wil jij ook weer even kind kunnen zijn en hou jij ook zoveel van de buitenlucht? Kijk dan vooral naar de vacatures op onze site. Waar wacht je op? Solliciteer snel!

Over de blogger
Dionne Vollenberg
Dionne Vollenberg

Hi! Mijn naam is Dionne en ik ben recruiter bij TeamAnimation. Stel mij al je vragen over animatiewerk en werken op de camping! Tot snel!

alle blogs van Dionne
Vacature bij deze blog
Tienerentertainer op een grote camping

Tienerentertainer op een grote camping

Land
Nederland
Salaris
€170 - €400
Periode
Zomer 2021