How to: Bloederige nepwonden

How to: Bloederige nepwonden

3 Minuten
07 Mar 2017

Je wilt aan de slag met het maken van nepwonden? Je kunt deze tips gebruiken voor een griezelavond, een spooktocht of voor een workshop met jongeren. Wonden namaken is een nieuwe ervaring voor veel mensen en daarom extra spannend. Lees hier meer over het maken van nepwonden!

Waar gebruik je de nepwonden voor?

Het maken van nepwonden is erg leuk, maar denk eerst goed na waar je het voor wilt gebruiken voordat je aan de slag gaat. Heb je een spooktocht? Dan is het leuk om een monster te maken met smerige wonden. Een griezelavond wordt ‘echter’ met een flinke snee in iemands voorhoofd. Je kunt ook een workshop wonden maken organiseren voor jongeren. Bekijk altijd goed voor welke doelgroep je een activiteit organiseert en beslis of die doelgroep geschikt is voor het gebruik van nepwonden.

Materialen

Voor de mooiste effecten gebruik je Dermawax (bijvoorbeeld van Grimas). Dit is een makkelijk kneedbare was voor grimeerdoeleinden. Je kunt met Dermawax wonden maken, maar ook vervormingen aan het gezicht zoals een bobbel op je neus of elfenoortjes. De wax kun je op de huid aanbrengen en hoeft niet met lijm vastgezet te worden.

Gebruik naast de wax de volgende materialen (alles te koop online of in de betere feestwinkel):

 • Spatel
 • Dun kwastje
 • Schmink of oogschaduw (rood/blauw/groen/paars/geel/zwart)
 • Foundation of huidskleurige cake schmink
 • Een Föhn
 • Vette crème (bijvoorbeeld Nivea of Dove)
 • Nepbloed

Aan de slag!

Het maken van een wond is leuk, maar neem er wel even de tijd voor. Pas dan kun je er een kunstwerkje van maken. Hieronder het maken van de wond in 10 stappen:

 1. Maak met de fohn de dermawax warm zodat deze wat zachter wordt
 2. Doe een beetje crème op je handen en op je spatel
 3. Schraap met de bolle ronde kant van de spatel de wax uit de pot
 4. Vervolgens maak je de was werkbaar door hem twee of drie keer met de spatel afwisselend aan te brengen op en weer af te schrapen van de muis van de hand. De was moet soepel maar ook stevig zijn en mag absoluut niet te zacht en te kleverig worden.
 5. Maak een bolletje van de wax en rek deze een beetje uit zodat je dikke korte sliert krijgt. Deze breng je aan op de huid waar de wond komt
 6. Met je vingers of de spatel druk je de wax op de huid. Je kunt hem nu uitsmeren zodat de wax overloopt naar de huid.
 7. Je kunt nu de wond schminken met de foundation, maak hem daarna echter met een rode, blauwe, paarse of gele zweem erover. Je kunt ook meerdere kleuren gebruiken, maar houd het subtiel en gebruik weinig water zodat je geen felle kleuren krijgt.
 8. Maak met de scherpe kant van de spatel nu een kras over de volle lengte van de verdikking. Je maakt een snee in de wond zonder de echte huid te raken.
 9. Schmink met een kwastje de binnenkant van de wond zwart (niet teveel water gebruiken)
 10. Laat nu een beetje nepbloed in de snee lopen en je hebt een mooie snijwond!

Via deze link vind je een filmpje dat laat zien hoe je in een paar simpele stappen nepwonden maakt.

Over de blogger

alle blogs van