De TOP MeetUps voor animatiewerk in 2024 zijn alweer in volle gang! Solliciteer snel of doe de test om erachter te komen of animatiewerk écht iets voor jou is. Solliciteer nu

Schminken, hoe moet dat?

Schminken, hoe moet dat?

3 minuten
12-02-2018
TOP Animation

‘Sfeer’ is het woord dat het beste past bij schminken! Met een vrolijk muziekje op de achtergrond maak je ieder kind blij. Schminken is leuk en het trekt lekker veel aandacht. Met een beetje geduld en aandacht, kan iedereen leren schminken. Hieronder lees je over de basis.

Wat heb je nodig?

  • Het is mooi om te beginnen met een basispakket met de volgende materialen:
  • Schminkkoffer/doos voor het netjes houden van je materialen
  • Goede schmink van bijvoorbeeld merken als Kryolan, Grimas of Superstar. (anti-allergie)
  • Sponsjes
  • Kwastjes in verschillende formaten
  • Lippenstift en oogpotlood
  • Eventueel glitters

Hoe moet ik beginnen?

Als je begint met schminken is het goed om het kind tegenover je op een stoel te laten zitten. Ga zelf ook zitten, sommige kinderen vinden schminken een beetje eng. Als je zit maak je jezelf minder groot en dus minder eng. Laat de kinderen zelf de kleuren kiezen (niet alles, maar 2 of 3 kleuren. Anders duurt het laaaaaaaang…).

Begin met het aanbrengen van de basiskleur met een sponsje. Maak het sponsje niet te nat, maar knijp hem uit. Haal het door je kleur heen en breng het zachtjes aan op het gezicht. Als je klaar bent met de basis kun je verder werken met een kwastje.

Wat wil je worden?

Boeken met schminkvoorbeelden zijn leuk om te bekijken en de voorbeelden zijn mooi. Toch is een schminkboek niet altijd handig om te gebruiken. Als er tien kinderen om je heen staan die allemaal geschminkt willen worden bijvoorbeeld… Als je de voorbeelden na wilt maken, ben je vaak langer bezig. Als je veel kinderen om je heen hebt, vraag dan gewoon wat ze willen worden. Je kunt dan zelf bedenken hoe ze eruit gaan zien en eventuele details weglaten als je wat sneller moet werken.

5 tips

  1. Schmink is erg goed te gebruiken om een thema te versterken. (schmink bijv. tijgers bij het thema Jungle)
  2. Heel kleine kinderen kunnen moeilijk stilzitten. Kies daarom een simpel figuur dat je op hun wangen schminkt. Ze zijn snel tevreden!
  3. Dwing kinderen niet om stil te zitten, door een hand op het hoofd te leggen/drukken. Leg liever je hand onder de kin van het kind.
  4. Zet je kwasten niet in een bakje met water, dan trekken de haren krom. Leg ze neer op je werkblad.
  5. Oefenen lekker veel. Kids uit de buurt, nichtjes/neefjes of oppaskinderen zijn dankbare oefenmodellen.

Welkom bij de TOP Community!

  • Bij ons beleef je de zomer van je leven!
  • Theater is bij ons niet verplicht
  • Wij zijn 24/7 bereikbaar voor vragen en begeleiding terwijl je aan het werk bent
  • Je werkt samen met de leukste collega's
  • Je slaapplek is een huisje op de camping
  • Wij regelen alle administratie met de camping

Werken in Nederland?

Klik dan hier!

Werken in Frankijk?

Klik dan hier!

Ik wil herinneringen voor het leven gaan maken!

Twijfel je nog een beetje of animatiewerk wel voor jou is weggelegd? Geen zorgen, wij hebben een test gemaakt zodat jij erachter komt of dit werk iets voor jou is! Wie weet sta jij deze zomer gewoon te stralen op een vakantiepark in Nederland :)

Doe de match test!