Ga direct naar inhoud

Bonjour Chef!

Je kent het wel, koken. Heel leuk maar soms ook heel lastig. Niet dat het koken zelf lastig is, maar het verzinnen van het diner dat je gaat koken wel. Ik persoonlijk kan wel uren in de supermarkt lopen en ijsberen over wat ik ga kokkerellen. Het is natuurlijk zonde om die tijd te spenderen in de supermarkt in plaats van te profiteren van je dagje vrij! Daarom heb ik hier, speciaal voor jou, de 3 go to - niet alleen makkelijke, goedkope en snelle, maar ook superlekkere - recepten voor jouw tijd in La France!

Wraps à la poulet

Naast het recept dat je hieronder vindt, kun je natuurlijk variëren met veel verschillende ingrediënten. Probeer vooral wat je lekker vindt, dan moet het vast goed komen!
 

Wat heb je nodig?

  • Wraps (hoeveelheid hangt af van jou!)
  • 1 avocado
  • Sla
  • Kidneybonen
  • Kip stukjes
  • Geraspte kaas en in de franse supermarkten vind je bij het wraps-vak vaak een wrap-saus! Deze is echt een aanrader!

Pasta à la crème

Visliefhebber of een dagje zonder vlees? Say no more! Voor de pasta à la crème heb je weinig ingrediënten nodig. Je kan met dit recept variëren van compleet vegetarisch tot met een klein beetje vis.

Wat heb je nodig?
 

  • 1 Witvis (zoals pangasiusfilet)
  • 250 g penne pasta
  • 1/2 Prei
  • 1,5 Bakje met roomkaas
  • Rucola

Risotto spécial
 

Tijd voor een keer iets anders? Zin in culinair? Zie hier, mijn persoonlijke favoriet: risotto met champignons!
Nu hoor ik je denken, risotto? Is dat niet mega-moeilijk? Nope! super makkelijk eigenlijk. Onder het recept vind je hoe je de perfecte risotto kan maken!

Wat heb je nodig?

  • Bakje champignons
  • 1 ui
  • Geraspte kaas
  • Risotto rijst
  • 2 teentjes knoflook
  • Peper, zout, een bouillonblokje en een beetje boter!

Hoe maak je risotto?
Los het bouillonblokje op in een pan met 1 liter heet water en houd dit warm. Voeg de risottorijst in een pan met boter en bak een paar minuten mee. Risottorijst een klein beetje meegebakken in de pan? Hierna voeg je een soeplepel bouillon toe. Even wachten tot het is opgenomen en goed doorroeren. Herhaal dit een paar keer tot de risotto zachtjes heeft gekookt. Proef tijdens het toevoegen van de bouillon af en toe of de risotto al beetgaar is. Risotto mag een bite hebben ;).

Bonne chance en vooral Bon Appetit!

Bekijk onze functies!

🇳🇱 Nederland

Topper (geen theater)

Knutselen, speurtochten & sport en spel!

🇳🇱 Nederland

Theater Topper

Jij houdt van theater en verzorgt naast het reguliere programma het kindertheater!

🇳🇱 Nederland

Duo Topper

Samen met je beste vriend(in) verzorg jij de allround animatie op een camping!

🇳🇱 Nederland

Duitse Topper

Jij spreekt goed duits en vermaakt de Duitse gasten!

🇳🇱 Nederland

Sport Topper

Jij bent energiek en staat te poppelen om de leukste sportactiviteiten op te zetten.

🇳🇱 Nederland

Teenage Topper

Jij vermaakt de tieners op het park en bedenkt samen met hen het programma!

🇳🇱 Nederland

Stage Topper

Bij ons loop je stage en krijg je betaald als een medewerker!

🇳🇱 Nederland

TOP Leider

Jij hebt al meerdere jaren ervaring in het animatiewerk!

🇫🇷 Frankrijk

Topper in Frankrijk

Animatiewerk onder de Franse zon. Organiseer de leukste knutsels en sport en spel activiteiten voor de kids!

🇫🇷 Frankrijk

Franssprekende Topper

Jij spreekt goed Frans en kunt zowel de Franse als Nederlandse campinggasten vermaken!

🇫🇷 Frankrijk

Show Topper in Frankrijk

Staat podiumvrees niet in jouw woordenboek? Ga dan aan de slag op een grote camping in Frankrijk!

🇫🇷 Frankrijk

Lange periode Topper Frankrijk

Heb je een tussenjaar of ben je beschikbaar vanaf april/mei? Ga dan voor een zomer animatiewerk!

🇫🇷 Frankrijk

Duo Topper in Frankrijk

Jij en je beste vriend(in) gaan samen het avontuur in Frankrijk aan en organiseren en begeleiden de leukste activiteiten ...

🇫🇷 Frankrijk

Flex Topper in Frankrijk

Heb jij al wat ervaring en wil jij de ultieme Frankrijk experience beleven? Ga aan de slag als Flex Topper in Frankrijk.